Vulin: U samoizolaciji se zbog korona virusa nalaze 642 vojnika 1Foto: MOD (arhiva)

U samoizolaciji se zbog korona virusa nalaze 642 vojnika i njihovo stanje se prati, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je, gostujući na televiziji Pink, rekaoda vojska ima dovoljno ljudstva i tehnike da ispuni svako naređenje kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

Odgovarajući na kritike zašto je vojska na ulicama, on je istakao da se vojska izvodi kad je najteže, „a sada je najteže“.

Ko bi čuvao karantine, sve bolnice, obezbeđivao ishranu, pomagao policiji, zapitao je Vulin.

Govoreći o karantinu na Beogradskom sajmu, on je poručio da će tamo biti „vojnička disciplina“ i svaki sat je isplaniran, od ustajanja između 06:00 i 06:30 časova, do odlaska na spavanje u 22:00.

Vulin je najavio da će u borbi protiv korone sportske hale u Novom Sadu i Nišu biti stavljene u funkciju u utorak.

Vulin: Nema korone kod migranata, kampove obezbeđuje vojska

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je jutros da nema registrovanih slučajeva korona virusa u migrantskoj populaciji i da se oni nalaze u 17 kampova koje obezbeđuje Vojska Srbije.

„Njima nije dozvoljeno kretanje sem uz posebne dozvole, da odu u nabavku ili zbog medicinskog tretmana“, rekao je Vulin za TV Pink, navodeći da i u tim slučajevima migranti imaju pratnju.

Kako je rekao, zbog opasnosti od korona virusa strogo se kontroliše kretanje migranata kako ne bi došlo do njihovog „mešanja sa stanovništvom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari