Zaharova: UN da obrate pažnju na odbacivanje zahteva Srbije za povratak vojnika 1 Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova pozvala je Sekretarijat UN da obrati pažnju na odbacivanje zahteva Vlade Srbije o povratku srpske vojske i policije na KiM, koji je u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, prenosi RTS.

Marija Zaharova je, na redovnoj konferenciji za medije, upitala zašto Sekretarijat UN ne želi da se citira i čita Rezolucija 1244, prenosi Ria novosti.

„Zašto sekretarijat UN, koji je toliko aktivan u vezi sa situacijom u Ukrajini, ne želi da na sastancima citira i čita rezoluciju 1244, pozivajući odgovarajuće snage da je sprovedu? Ovo je dokument za sve, samo treba skrenuti pažnju na to“, rekla je Zaharova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je prošle nedelje da je Kfor negativno odgovorio na zahtev o povratku srpske vojske i policije na KiM i istakao da su „slučajno“ taj negativni odgovor uručili baš na Badnji dan.

Predstavnici Komisije za sprovođenje Vojnotehničkog sporazuma Generalštaba Vojske Srbije preuzeli su na Badnje veče, u 19 časova, na administrativnom prelazu Merdare od predstavnika Kfora odgovor na zahtev za povratak do 1.000 pripadnika Vojske Srbije i policije Srbije na prostor Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, podseća RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari