Rada Trajkovićfoto FoNet Milica Vučković

Stranka Zajedno pozvala je danas nadležne organe da reaguju povodom nedvosmislenog plasiranja javnih pretnji Vojislava Šešelja bivšoj političarki sa Kosova Radi Trajković, kao i da utvrde njegova saznanja o namerama određenih grupa, a koje se tiču ugroženosti njene bezbednosti i života

U saopštenju Zajedno ističe se da je od ubistva Olivera Ivanovića i trenutka kada je ukazala na povezanost Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića sa tim, Trajković žrtva stalnog progona putem režimskih tabloida, kao i šikaniranja koja sprovode državne institucije i zvaničnici, uključujući i predsednika Srbije.

Stranka Zajedno pozvala je javnost u Srbiji da se suprotstavi kriminalizaciji države, da zaštiti svoje građane od progona.

Retorika u vidu pretnji, uvreda i omalovažavanja, koja se sve češće čuje u javnom prostoru od Šešelja i njemu sličnih govori o nepostojanju bilo kakvih moralnih granica i normi. Između ostalog, i zbog ovakvih stvari iz Srbije svake godine odlazi sve veći broj ljudi, navodi ta partija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari