Zajedno: U sredu u Šapcu suđenje Nebojši Zelenoviću zbog verbalnog delikta 1Nebojša Zelenović Foto: Beta/Grad Šabac

Suđenje kopredsedniku Zajedno Nebojši Zelenoviću po osnovu navodne povrede ugleda zbog rasne, verske, nacionalne ili druge pripadnosti, biće održano u sredu, 26. jula pred Osnovnim sudom u Šapcu, saopšteno je iz te stranke.

Navodi se da je postupak protiv Zelenovića pokrenut jer je u decembru 2019. godine retvitovao poruku na kojoj je bio prikazan broj članova SNS u tom trenutku, upoređen sa brojem članova Nacističke stranke Nemačke 1945. godine, kao i sa brojem članova Socijalističke partije Srbije (SPS) i Saveza komunista Jugoslavije (SKJ).

„Uz tabelu Zelenović je objavio tekst: ‘Zanimljiva analitika – učešće članova vladajućih stranaka u odnosu na ukupan broj stanovnika. Ništa nije slučajno“, naveli su iz stranke Zajedno.

Ocenili su da se kopredsedniku parlamentarne stranke i šefu poslaničke grupe Moramo-Zajedno u Skupštini Srbije, sudi zbog verbalnog delikta.

„Kao u mračna doba Inkvizicije, staljinizma i fašističkih diktatura vlast se preko poslušničkog tužilaštva obračunava sa protivnicima. Nemoćan, a pomahnitali režim je posle bezbrojnih kleveta, istraga tajne i javne policije, višegodišnjeg prisluškivanja i besprizornih optužnih akata, čija je isključiva namera bila da Zelenovića politički diskredituje, sada postavio na scenu istinski teatar apsurda – sudi mu za verbalni delikt, u trećoj deceniji dvadeset prvog veka“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari