Zajedno i Demokratska stranka narednih dana gosti u austrijskom parlamentu 1foto Amir Hamzagić/ATAImages

Delegacije stranke Zajedno i Demokratske stranke, članice koalicije Srbija protiv nasilja, najavile su danas da će narednih dana biti gosti stranaka u austrijskom parlamentu i da će poručiti da ne odustaju od međunarodne istrage nepravilnosti na decembarskim izborima u Srbiji.

Poslanici Konzervativne stranke i Zelene stranke iz Austrije su bili u posmatračkoj misiji u Srbiji na poslednjim izborima i jasno im je kakvih izbornih nepravilnosti je bilo, navedeno je u zajedničkom saopštenju.

„Mi ne odustajemo od međunarodne istrage. Tražimo od austrijskih kolega kao što ćemo tražiti i od svih kolega evropskih parlamenata da na odgovarajućim telima Evropske unije odluče o sprovođenju međunarodne istrage o nezapamćenoj izbornoj krađi, kakvu Evropa nije videla“, rekao je kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović.

Prema njegovim rečima, izbori moraju biti pošteni, a biračkom spisku se mora vratiti integritet.

U protivnom, izbori nemaju nikakvog smisla. Treba nam nezavisna ekspertska revizija biračkog spiska, ocenio je Zelenović.

Pored Zelenovića, delegaciju srpske opozicije u austrijskom parlamentu predstavljaju i kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković, zamenica predsednika DS Dragana Rakić, kao i funkcioneri dve stranke Kristina Milošević i Dušan Kostadinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari