Zajedno: Zaštititi Milenkovića ili će odgovornost za posledice biti na Vulinu 1foto FoNet Aleksandar Barda

Politička organizacija Zajedno zahteva od policije da načelniku Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga Slobodanu Milenkoviću i njegovim kolegama hitno obezbedi zaštitu, a od tužilaštva da ispita informacije da su im ugroženi životi, koje su podneli pisanim putem, navodi se u saopštenju „Zajedno“.

„Načelnik Milenković i njegove kolege su otkrili jednu od najvećih plantaža marihuane u Evropi, raskrinkali kriminalni kartel uplten u ovu mrežu uzgajivača i zaštitinika i predstavljaju istinske heroje naše države“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da umesto da institucije ispitaju njihove dokaze o aferi Jovanjica i pruže svu zaštitu policajcima i njihovim porodicama, na načelnika Milenkovića i njegove kolege vodi se najstrašnija hajka i kriminalizacija preko javnih glasila vlasti, zvaničnih institucija, a prema informacijama koje su sakupili i predali priprema se i njihova likvidacija, što je u javnost izneo Milenkovićev advokat Zdenko Tomanović.

„Hitno obezbediti zaštitu hrabrim policajcima ili će za bilo kakve posledice budućeg dešavanja sva odgovornost biti na ministru policije Aleksandru Vulinu i njegovom šefu. Aleksandar Vulin, koji je se hvalio slikama sa plantaže Jovanjica, i čiji su saradnici bili hapšeni zbog trgvine narkoticima (Marko Jablanović, brat sekretara ministra Vulina) u službenim kolima ministarstva koje je Vulin vodio, mora da se hitno odredi sa koje strane prava i pravde pripada“, rekli su iz koalicije Zajedno.

Kako su saopštili, javno tužilaštvo mora da se istrgne iz šapa vlasti i mora početi da nezavisno radi svoj posao, da ispituje sve sumnje u ovaj slučaj, ma koliko ih visoko u državu vodio trag, a ne da selektivno „deli pravdu“ i proganja one koji časno obavljaju svoje dužnosti u interesu građana i države.

„Zajedno i koalicija Moramo u Narodnoj skupštini zahtevaće formiranje Anketnog odbora, koji će se baviti isključivo aferom Jovanjica 1 i Jovanjica 2 koja mora biti rešena, a svi vinovnici koji su u njoj učestvovali moraju snositi odgovornost u skladu sa Ustavom i zakonima naše zemlje. Svi do jednoga. Moramo osloboditi Srbiju kriminalnih kandži ove vlasti i svih (para)državnih službi koje su ščepale i uništile tužilaštvo, sudove, policiju i sve druge institucije ove zemlje“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari