Zakazana sednica Skupštine Novog Pazara na zahtev opozicije, neizvesno održavanje 1Foto: N. Kočović

Sednica Skupštine Novog Pazara, na kojoj bi, na zahtev opozicionih SDA Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja (SPP), trebalo da se raspravlja o preduzetim merama tokom prošlonedeljnih poplava zakazana je za 1. februar, ali je njeno održavanje pod znakom pitanja.

Sednicu je zakazao zamenik predsednice Skupštine Albin Šabotić koji je za Danas rekao da je time ispoštovao Zakon o lokalnoj samoupravi kojim je propisano da se, na zahtev trećine odbornika, sednica Skupštine zakaže u roku od sedam dana, a održi u roku od 15 dana.

“Razgovarao sam sa odborničkim grupama ‘Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić’ i ‘Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – Za našu decu’ i oni neće doći na sednicu. Bez njih nema kvoruma za rad, pa ukoliko ostanu pri tom stavu, sednica sigurno neće biti održana”, kazao je Šabotić.

Šabotić, kao član odborničke grupe “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”, smatra i da nije svrsishodno razgovarati o toj temi dok se još uvek utvrđuje šteta od poplava.

“Kako bismo mogli imati neki izveštaj tri dana nakon poplava? Pametnije bi bilo da sednicu održimo nakon što utvrdimo štetu i sve sagledamo. To će pokazati da li su i koliko bile delotvorne mere”, rekao je Šabotić.

Odbornici SDA Sandžaka i SPP zatražili su prošlog petka da se održi vanredna sednica lokalnog parlamenta na kojoj bi gradonačelnik Nihat Biševac predočio izveštaj o preduzetim merama pre i tokom poplava, smatrajući i da bi on trebalo da podnese ostavku.

Nakon toga, a pošto još uvek nije bila zakazana sednice, optužili su predsednicu lokalnog parlamenta Anelu Šemsović i vladajuću većinu da im je “stranački ispred interesa građana”.

Odgovorio im je predsednik Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije u Novom Pazaru Fahrudin Đekić ocenivši da “performansima podižu tenzije kako bi opstali u političkom životu”.

Više vesti iz ovog grada saznajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari