Zamenik ambasadora: Ukrajina želi srpsko oružje, ali Srbija verovatno ne želi da ga prodaje zbog vojne neutralnosti 1Foto: Beta/Zastava oružje AD/DS (Ilustracija)

Zamenik ambasadora Ukrajine u Srbiji Marko Martinjuk izjavio je danas da Ukrajina želi i da je spremna da kupuje oružje od Srbije, ali da Srbija verovatno ne želi da ga prodaje zbog vojne neutralnosti.

„Znate da Srbija ne prodaje oružje Ukrajini, ali ne vidimo nikakve prepreke za to“, kazao je Martinjuk za list Nova.

Govoreći o padu aviona ukrajinske privatne firme u Grčkoj, koji je prevozio 11,5 tona municije srpske namenske industije za Bangladeš, zamenik ambasadora rekao je da je po njihovim prethodnim informacijama u pitanju „tehnički kvar“, ali da je potrebno da istraga bude sprovedena do kraja.

Martinjuk je ponovio stav Ukrajine da bi Srbija trebalo da uvede sankcije Rusiji, kao i da očekuju mnogo više podrške u različitim oblastima, ali i izrazio zahvalnost na prijemu Ukrajinaca koji su morali da napuste svoje domove.

„Znate da je pet miliona Ukrajinaca pobeglo od ruskih agresora u evropske zemlje. Imamo još 12 miliona interno raseljenih. Neki su došli i ovde u Srbiju. Zahvalni smo za prijem“, kazao je zamenik ambasadora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari