Zanimljivosti lokalnih izbora: Gde koalicija "Srbija protiv nasilja" ide na četiri liste, a gde su zajedno Zavetnici i Narodni pokret Srbije 1foto FoNet Nenad Ðorđević

U Srbiji se 17. decembra održavaju republički, pokrajinski i lokalni izbori u 66 gradova i opština. Partije i grupe građana okupile su se u izborne koalicije ili nastupaju samostalno na različitim nivoima glasanja.

Neke koalicije sa republičkog nivoa nisu prenete i na lokalni, pa na opštinskom nivou dolazi do interesantnih spajanja ili podela.

Aleksandar Ivković, istraživač Centra savremene politike, ukazao je na neke od kurioziteta lokalnih koalicija u Bojniku, Vlasotincu i Krupnju.

On je na društvenoj mreži Iks izdvojio nekoliko opština u kojima se održavaju lokalni izbori 17. decembra i na kojima nastupaju zanimljive koalicije.

„U Bojniku su koalicionu listu predali Zavetnici i Narodni pokret Srbije. U Vlasotincu „Srbija protiv nasilja“ ide na 4 liste: NPS, Zajedno, Srce i SSP-DS. U Krupnju su na zajedničkoj listi NPS, NS, DS, POKS, Zajedno i Ljubav, vera, nada“, napisao je on.

Republička, beogradska, pokrainska i lokalne izborne komisije zaključuju zbirne izboren liste koje će se nadmetati na predstojećim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari