Zaoštrena retorika u funkciji izbornih kampanja

*Kako Danas nezvanično saznaje, neće biti otkazan dolazak tročlanog Predsedništva BiH u Beograd, zakazan za 6. decembar
Sagovornici Danasa iz regiona o najnovijim napetostima na liniji Beograd-Sarajevo-Banjaluka

Ostavite komentar


  1. Svi smo svedoci da postoji mašinerija koja plasira informacije savetuje, naređuje preti i zove se Amerika i njeni sledbenici.

  2. Bitno je da Srbija nije kriva za podignutu tenziju u regionu, da je tako već bi nam preko glave preletali NATO bombarderi, ovako nikom ništa.

  3. Nevena, Aleksandar i Jasna, pa zar ste vec od jutros krenuli da se borite za taj vas j… zalogaj od natrijumom napunjenim mesnim sadrzajem. Tuzni ste i bezuspesni. Citaoci Danasa nisu takvog intelektualnog dna da bi se napalili na AV gluposti.

  4. umesto životom, radom, standardima kako se živi, privrednom, socijalizaciji omladine… evo 27 godina ….iste patiJotske priče….koje ničemu ne služe osim što održavaju vlast (uvek istu vlast) na čelu države. Vodili su 100% pogrešnu politiku u BIH (kao i u Hrvatskoj i Kosovu). Prikazivali su BiH kao državu nalik današnjoj ID. Da je ona tada ““90 zaista bila ID rat u YU bi bio isti kao ratovi u arapskim zemljama, a u Srbiji se ne bi moglo živeti od samoubilačkih akcija….

  5. Изетбеговић свакако не би провоцирао Србију да није добио сагласност западних сила да то учини, мене више брине што у томе има поршку неких српских опозиционих лидера и медија.

  6. Cinjenica je da zele da zaostre odnose. Treba na ovakve provokacije reagovati promisljeno. Mislim da je Vucic svojim ponasanjem pokazao svoju jacinu kao polliticara s merom i promisljenoscu.

  7. Bakir ima pedigre i genetski je predodredjen a daje ovakve izjave,sa njim treba da se pozabave njegovi najblizi,a nase je da nastavimo da odrzavamo prijateljske odnose sa Bosnom i svim narodima koji u Bosni zive…

  8. Pogrdna izjava IZetbegovica i njegova nadanja moraju da budu osudjena razumno i ostro.Ne moze jedan predsednik tako da se ponasa i da izjavljuje takve stvari a posle da bude da nije to mislio ali je rekao bas tako.POgotovo zato sto ima istu situaciju u svoj drzavi.

  9. Bakir je potrošeni političar iz perioda nesretnog rata i na zalasku je karijere. Nesposoban da pruži bilo šta drugo sem nacionalizma i mržnje on vodi svoju politiku tako, da za cilj ima kvarenje odnosa sa komšijama. Žalosno zaista.

  10. Tužno je to, što i 22. godine od rata u BiH, neki bošnjački političari se i dalje održavaju na vlasti i prikupljaju poene među biračima, nacionalističkom i prema Srbima krajnje zlonamernom retorikom.

  11. Ako je ovo izbor Izetbegovića kako da pobedi na izborima, onda neka mu je na čast. Svaki bi političar trebalo da se stidi koji pokuša da na ovaj Bakirov način ili na nacionalizmu dobija izbore. Hrvati vole da ističu nacionalizam pred izbore jer se njihov narod loži na to… Kao i vređanje na nacionalnoj osnovi.

  12. Najvaznije od svega ovoga je da nasa zemlja Srbija nije napravila nikakvu tenziju u regionu jer nas predsednik najbolje radi zbog svoje zemlje i njenih gradjana,ž. Srbija je samostalna i nezavisan zemlja i stav naseg predsednika se nece menjati a to ocigledno mnogima smeta. Izetbegocic je njegovom izjavom pokazao kakva je on pre svega i time pokazao stramotno nepostovanje prema nasoj zemlji.

  13. Ne može Izetbegović, radi unutrašnjepolitičkih potreba, da pali fitilj na balkanskom buretu baruta. Očigledno da ranije potpuno odsustvo bilo kakve odgovornosti, daje krila za dalja potpirivanja sukoba, odnosno, miniranje svega što je učinjeno u svrhu obezbeđenja mira na ovom području.

  14. Stav Srbije i njene aktuelne politike je jasan! Ne zelimo nemire i tenzije! Srbija ovde nije umesala prste, predsednik vodi politiku pomirenja medju narodima to je pokazao i delima.Budimo iskreni.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.