Zapažena rečenica poslanice SNS: Kako da Vučiću produžimo mandat doživotno 1Printskrin RTS

Na društvenim mrežama deli se kratki snimak govora poslanice Srpske napredne stranke, u kome ona kaže kako su joj se javljali rođaci, posle obraćanja predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića, sa pitanjem, kako da se pomogne i da se produži mandat predsedniku da bude na vlasti doživotno. Reč je o poslanici Draginji Vlk, za koju portali tvrde i da je autorka dečije bojanke sa crtežom Beograda na vodi.

Svi prvaci u Beogradu dobili su bojanku “Naša Srbija negovanje srpske kulture i tradicije”, čiji je autor odbornica SNS u Skupštini grada Beograda Draginja Vlk. Poklon đacima prvacima zajedničko je izdanje Službenog glasnika i Instituta za javnu politiku, čiji je osnivač Vladimir Beba Popović, objavio je u septembru 2021. portal Klix.rs

Draginja Vlk, izabrana je za odbornicu u Skupštini Grada Beograda sa liste Srpske napredne stranke, a u opisu zanimanja napisala je “master politikolog”. Ostaje nejasno kako je jedan politikolog postao stručan za pedagogiju, ili likovnu umetnost te je postala autor ove bojanke.

Inače, crteži Beograda na vodi i spomenika Stefanu Nemanji, simboli naprednjačke vlasti, našli su se u bojanci koju su dobili prvaci u nekim beogradskim osnovnim školama.

Autorke bojanke za prvi razred osnovne škole iz Sveta oko nas su Draginja Vlk i Svetlana Gradinac, pisao je portal Klix.rs.

Prema podacima NVO Otvoreni parlament Draginja Vlk prvi put je izabrana za narodnu poslanicu u 13. sazivu kao 42. na listi Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve, mandat joj je potvrđen 1. avgusta 2022.

Članica je Odbora za spoljne poslove i Odbora za evropske integracije, i zamenica člana Odbor za kulturu i informisanje. Takođe, članica je Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti.

Rođena 1989. godine, završila je 14. beogradsku gimnaziju, studirala je na Univerzitetu u Brnu. Po zanimanju je politikološkinja.

Na lokalnim izborima u Beogradu 2018. godine izabrana je za odbornicu u Skupštini grada Beograda, i na toj funkciji bila do 2022. godine.

U svojstvu međunarodnog eksperta 2020. je bila posmatrač referenduma za izmenu Ustava Ruske Federacije.

Predstavljala je Srbiju na Trećem Evroazijskom ženskom forumu lidera u Sankt Peterburgu 202, koji je otvorio predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, piše Otvoreni parlament.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari