Žarko Korać: Vučić govori tiho i nosi veliku batinu iza leđa 1

Naravno da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ide u Tiranu na Samit Evropske unije – Zapadni Balkan, a njegov afekat i sve što je izgovorio pre četiri dana, je dovelo do toga da će sa sada sa “ološem Kurtijem” ali i drugim “ološem” iz EU da sedi za stolom i razgovara i slika se – komentariše za Danas psiholog Žarko Korać.

Predsednik Srbije saopštio je danas da će, uprkos vrlo oštrim rečima koje je uputio na račun kosovskih Albanaca, pojedinih kosovskih Srba, kao i čelnika EU, odnosno kategoričnom odbijanju da će prisustvovati Samitu u Tirani, ipak otići tamo.

Odlučio je da to javnosti saopšti iznenadno se pojavljujući na vojnoj vežbi u Nikincima gde je Vojska Srbije demonstritala navodno najnovije naoružanje, dižući tenkove u vazduh.

– Neko bi se zbog svega osećao postidjeno ali ne i Aleksandar Vučić. On je naravno uvek u pravu. Ali sada to saopštava na vojnom poligonu u Nikincima, da vide ljudi da sa njim nema šale. Naš “komandant” kako ga zove Aleksandar Vulin, komandant kako voli da kaže “najače vojske u regionu”, u stvari milostivi vladar Srbije, sada samo želi da podseti na ono što je davno rekao američki predsednik Tedi Ruzvelt “govori tiho i nosi veliku batinu iza leđa” – kaže Žarko Korać.

Žarko Korać: Vučić govori tiho i nosi veliku batinu iza leđa 2
foto FoNet Milica Vučković

Kako dodaje, „Vučić malo viče i vređa, a malo savije kičmu kada se suoči sa realnošću“.

Vučiću vojna vežba služi kao scenografija za odluku oko odlaska u Tiranu

Ono što je bilo očekivano se i desilo. Vučić ideu Tiranu na samit EU – Zapadni Balkan iako je u četvrtak veče uživo u programu rekao kako neće niko iz Srbije tamo ići obzirom da će se lupati gluposti i da će se baljezgati. No, očito da Vučić nije mogao da odoli izazovu da i on ode i lupi koju. Pri tome da bi utisak na javnost bio veći, organizovana je smotra dronova kako građani ne bi pričali o novom diplomatskom porazu i sramoti – kaže Miroslav Parović, predsednik Narodnog slobodarskog pokreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari