Zašto Orlić „pažljivo“ čita i podvlači intervju Lazovića za Danas? 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Narodni poslanik sa liste „Moramo“ Radomir Lazović primetio je da je „lepo“ što predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić „pažljivo čita i podvlači“ odgovor koji je Lazović uputio premijerki Ani Brnabić u intervjuu za Danas na optužbe da je njegov skupštinski govor pisala Viola Fon Kramon (izvestiteljka EU za Kosovo) ali ističe da je „šteta“ što Orlić na taj način samo želi da izbegne odgovore na pitanja koja su mu upućena.

„Lepo je znati da predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić sa pažnjom čita i podvlači rečenice iz mog intervjua Danasu. Šteta što to radi samo da bi smislio nove podlosti i laži kojima želi da pobegne od pitanja koja sam postavio u Skupštini“, napisao je Lazović deleći objavu predsednika Narodne skupštine.

„Umesto odgovora na pitanja o inflaciji, poskupljenju cena hrane ili zagađenju vazduha, dobijamo nove uvrede i izmišljotine“, naveo je Lazović.

U objavi predsednika Narodne Skupštine na društvenoj mreži Tviter stoji Lazovićev intervju za Danas u kome je on odgovorio na prethodne optužbe premijerke Ane Brnabić, tokom njenog kratkog mandata kao narodne poslanice.

Brnabić je naime Lazoviću tokom skupštinske rasprave rekla da mu je govor napisala Viola fon Kramon, izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo, kao i da je ona „napravila“ koaliciju ispred koje se kandidovao Lazović na izborima.

Ovakve reči Brnabić je uputila nakon što je Radomir Lazović rekao da on neće podržati izbor Vladimira Orlića za predsednika Narodne skupštine, rekavši da je on „ubio svaki dijalog“, kao i da od premijerke Ane Brnabić očekuje veći apaluz za Orlića, s obzirom na to da je „on sakrio sve što je ona radila“.

Lazović je u intervjuu Danasu naveo da su ovakve optužbe način da Brnabić izbegne pitanje o svojoj odgovornosti tokom premijerskog mandata.

U objavi Orlića koja je usledila posle ovoga se takođe vidi da je on podvukao u štampanom izdanju Danasa objašnjenje Lazovića da je „Pokret Ne davimo Beograd deo velike evropske grupacije Zelenih partija sa kojima sarađujemo, a posebno smo bliski sa Možemo iz Hrvatske. Konkretno sa Violom fon Kramon nismo ni u kakvoj vezi“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.