Zašto Srbi napuštaju KBS?

Ostavite komentar


  1. Kosovske vlasti nisu apsolutno ništa učinile da život Srbima na Kosovu bude bezbedan i da Srbi uživaju sva legitimna prava kao građani te lažne države. Sobzirom na tu činjenicu, Srbi izlaze iz svih Kosovskih institucija.

    1. srbi su bezbedniji na kosovu nego u srbiju, svaki dan nova ubistva, kad se dogodilo da je ubijen neki srbin, ja predlazem da dodjete na kosovu bezedniji ste.

      1. @muharem ramadfani

        Sreo si nekada Srbina sa Kosova i pitao ga kako zivi i kako se osecaa? Nisi, ali bolje ti znas kako zive Srbi nego sto to znaju Srbi? Isto tako moze da se kaze i da ste vi Albanci ziveli sto puta bolje za vreme Milosevica nego sada. Takvo Kosovo kao iz tvog komentara postoji samo u fantazijama i u propagandi a ne i u realnosti., probaj sa tim bajkama negde gde vas ne poznaju, mozda Eskimi nasednu.

        1. Pa nije samo Tanjug i Sputnik izvor informacija, ima i drugih. A da ja vas pitam kada ste vi zadnji put bili na Kosovu ? Sta znaci – nikada, a vi preko vase tastature „branite“ srbsto i Kosovo, e svaka vam cast. Ja licno idem u Srbske porodice, a samo da znate da kao Albanac neces se bas bezbedno osecati u Gracanicu pored Pristine, gde su Srbi absolutna vecina i nije da samo slobodno i mirno zive nego i bezbednije nego u Srbiju.

      2. Koliko je „bezbedno“ i „super“ na Kosovu pokazuju i brojke Albanaca koji su pobegli za EU ili bilo gde, pri tome koristeci pasose Srbije ili precice iz Srbije do Madjarske. Znaci beze Albanci, a kako je tek Srbima na Kosovu koji svakodnevno dozivljavaju sikaniranja, napade, pljacke, sprecavanja da posete svoje kuce ili crkve kao u Djakovici.

  2. Kao prvo, ne postoji nikakva multietnicnost ni KBS-a ni „drzave kosova“ generalno. U pitanju je monoetnicko, nacionalisticko drustvo u kojem dominiraju Albanci dok manjine sluze iskljucivo kao dekoracija i za propagandisticke svrhe. Albanci iskoristavaju siromasnost i beznadeznost Srba sa Kosova koji za male pare statiraju u KBS-u. Srbi sigurno ne mogu da se identifikuju sa KBS-om koji je baziran na „vrednostima“ uck i na „herojima“ kao sto je Jasari i sa KBS-om koji je do sada intervenisao iskljucivo protiv Srba. Isto tako, smesna je ova kuknjava Albanaca da im se podriva „multietnicnost“ i „integracija Srba“ kada su oni sami, ne tako davno ubijali, prebijali i na sve nacine zastrasivali one Albance koji su bili pripadnici administracije drzave Srbije. U Srbiji i danas zive citave porodice Albanaca koji su proterani sa Kosova zato sto su neki od clanova porodice bili u srpskoj policiji, vojsci ili administraciji ili su bez dokaza osumnjiceni da „rade za Srbiju“.

  3. Zanimljivije bi bilo istrazivanje o tome zasto su pojedini Srbi pristali da uopste budu deo KBS-a. Da li zbog bede i nemogucnosti da nadju normalan posao, koliko se tu zaista radi o multietnicnosti a koliko o ispunjavanju forme i glumatanju Albanaca, sta se dogadja sa Srbima u KPS i da li su izlozeni ispiranju mozga, kako ih ubedjuju da napadaju svoje Srbe prilikom akcija zastrasivanja po kojima su poznate i KBS a narocito ROSU, kako su se ti Srbi identifikovali sa „drzavom kosova“ koja je izgradjena na mrznji prema Srbima, proterivanju Srba i negaciji svega srpskog na Kosovu?

  4. Realno, biti Srbin i pripadnik KBS-a je kao kada bi neki Jevrejin bio pripadnik nacistickog SS-a. Neprirodno i nenormalno.

    1. Ne greši dušu. I ako ovo nije prvina. Čak su i majku Ramiza Sadikua koju sam lično poznavao proglasili ludom samo da ne bi dobila zasluženu penziju majke palog borca i narodnog heroja.
      Kako je na KiM do kapitulacije Italije bilo nemoguće organizovati partizanski pokret. Pobijeni su mnogi u pokušaju jer su zbog direktive KPJ da budu uključeni i Albanci koji su ih izdavali balistima i italijanskim okupatoru.
      Bora i Ramiza su pokušali preko Landovice i Čafa Pruši da pređu u Albaniju i pristupe partizanima. U želji da se pravi lideri i veoma popularni mladi komunisti (bili su odlični fudbaleri tada FK Radnički odnosno Budućnosti) i verovatno je Miladin Popović dojavio okupatorskim vlastima i oni su ih uhapsili. Albanski prevodioci su hteli da ubede i Ramiza da kaže da je Bori bio samo vodi ali on nije pristao. Streljali su Boru i opet pokušali da ubede Ramiza ali je on je bio uporan i streljali su ga.
      Na mestu pogibije je podignut memorijalni centar koji je bio obavezna desetinacija đačkih ekskurzija.
      Posle juna 1999. god. Albanski nacionalistički vandali su porušili mauzolej.

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.