Zavetnici: Brisel namerava da evropske integracije Srbije i formalno uslovi de jure priznanjem nezavisnosti Kosova 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Stranka Zavetnici saopštila je danas da se iz najavljene izmene pregovaračkog poglavlja 35 sa Evropskom unijom, u koji će biti unet francusko-nemački plan, vidi jasna namera Brisela da evropske integracije Srbije i formalno uslovi de jure priznanjem nezavisnosti Kosova.

U saopštenju se navodi da se time trasira put „lažnoj državi ka članstvu u Ujedinjenim nacijama“.

Ocenjuje se da je cilj EU da kroz tehničku modifikaciju pregovaračkog okvira Beogradu nametne pravno-obavezujući karakter francusko-nemačkog plana, kako bi se izbegla potreba da se o njemu raspravlja i odlučuje u Skupštini Srbije.

„Briselska administracija želi da zaobiđe volju naroda i pregazi naš Ustav. Ovo je demonstracija brutalnog gaženja suvereniteta srpske države. Očekuje se od nas da prihvatimo nešto što nikada nije traženo ni od jedne države članice ili kandidata za članstvo u EU“, ističe se u saopštenju.

Ističe se da koalicija Nacionalno okupljanje, koju čine Zavetnici i Dveri traži hitnu obustavu dalje primene francusko-nemačkog plana i njegovog aneksa iz Ohrida.

„Naglašavamo da aktuelna Vlada Srbije u tehničkom mandatu nema ingerencije da se usaglašava sa najavljenim izmenama Poglavlja 35 i zato tražimo od nje da se uzdrži od mogućih poteza u tom pogledu“, dodaje se u saopštenju.

Ističe se da usled ovih dešavanja, postaje jasno da se na narednim izborima brani pravo na državu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari