Zavetnici pozivaju predsednika da održi reč po pitanju konsultacija 1Foto FoNet Aleksandar Barda

Srpska stranka Zavetnici Milice Đurđević Stamenkovski poziva predsednika Republike Aleksandra Vučića da ispoštuje datu reč i održi konsultacije sa predstavnicima poslaničkih grupa, na kojima će saopštiti konkretne zahteve u okviru tzv. francusko-nemačkog plana.

Izražavamo žaljenje što se o jednom od najznačajnijih državnih pitanja predstavnici poslaničkih grupa obaveštavaju putem medija, te naglašavamo da nijedna od poslaničkih grupa u Narodnoj skupštini nikada nije dobila zvaničan poziv za konsultacije sa predsednikom Srbije, navodi se u saopštenju ove stranke.

Ističemo da je važno da se predstavnici parlamentarnih stranaka pre same sednice Narodne skupštine upoznaju sa svim pritiscima i pretnjama koji se vrše na našu zemlju, kao i sa time kakav se to sporazum konkretno nudi Srbiji u vezi KiM, dodaje se.

Smatramo da je predsednik Republike kao državni organ koji direktno učestvuje u pregovorima o KiM i koji je najbolje upoznat sa zahtevima koje Zapad ispostavlja Srbiji u obavezi da svoja saznanja o tome podeli sa demokratski izabranim predstavnicima naroda, zaključuju Zavetnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari