Zbog afere "nelegalne igre na sreću" ostavke u stranci SRCE u Leskovcu 1Foto: FoNet/ Ljiljana Stojanović

Ostavke na članstvo u Gradskom odboru stranke „Srbija centar“ (SRCE) u Leskovcu podnelo je nekoliko funkcionera i članova, saopšteno je danas.

To su poverenik i osnivač Gradskog odbora Srbija Centar Leskovac i prvi potpredsednik odbora Predrag Radosavljević, kao i članovi GrO Aleksandar Veličković, ujedno i član Izvršnog odbora GrO, Ljubiša Slavković i Bojan Kocić.

Saopšteno je da su ostavke podneli „iz ličnih i moralnih razloga“ kao i zbog „nepoštovanja programskih načela stranke Srbija centar“.

Oni smatraju da Gradski odbor, a i sama stranka, nisu dovoljno učinili na zaštiti integriteta stranke i leskovačke opozicije koja će zbog toga imati štete koju je „nažalost svojim činjenjem, prouzrokovao predsednik Izvršnog odbora GrO Srbija centar Leskovac Vladimir Šiškin“.

„Ne ulazimo u to da li je on učinio ili nije učinio krivično delo, nezakonitog organizovanja igara na sreću, zbog koga je saslušavan u PU Niš. Samo njegovo prisustvo na mestu gde se vrše bilo kakve ilegalne radnje treba da uzrokuje određene posledice“, navedeno je u saopštenju.

Njihov predlog da Šiškin podnese ostavku ili bude disciplinski kažnjen udaljenjem iz odbora za Leskovac, u skladu sa Statutom stranke i Disciplinskim pravilnikom stranke nije prihvatla „centrala“ Srbije centar „u stilu ne damo Gašića“, a navode i je deo odbora za Leskovac stao u zaštitu Šiškina.

„Najveći problem je što su članovi Odbora, koji su protiv njegove ostavke ili udaljenja, prosvetni radnici, pa se pitamo kakvu poruku šaljemo mladima i ostalim građanima, ako oni kojima je zadatak edukacija i vaspitanje, odobravaju takvo ponašanje. Krajnje je problematičan stav da to nije u redu kada to rade oni sa vlasti, ali je u redu ako mi to radimo“, piše u saopštenju.

Istakli su da i dalje nameravaju da se bore „protiv nakaradnog vladajućeg sistema i stranke na vlasti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari