Zelena stranka: Ilustrovana politika širi govor mržnje 1Foto: Logo

Zelena stranka poziva javno tužilaštvo da pokrene postupak protiv glavnog urednika magazina „Ilustrovana politika“, Ognjana Radulovića, glavnog urednika, i saradnika lista Đorđa Martića, zbog kršenja člana 49. Ustava Srbije i raspirivanja mržnje.

„Kršeći sve uzuse novinarske profesije, sve odredbe Ustava Srbije i suprotno zakonima Republike Srbije, Ilustrovana politika, čiji je Radulović glavni urednik, objavila je tekst Đorđa Martića, kojim se kao „izdajnici i saradnici neprijatelja Srbije“ označavaju pojedini urednici, mediji, novinari i nevladine organizacije. Matićev pamflet, kojim se novinari, urednici i članovi nevladinih organizacija označavaju kao mete za odstrel, najavljen je na naslovnoj strani časopisa, sramnim naslovom „Psi su pušteni“, kaže se u saopštenju  Zelene stranke.

Sledeći ibijevsku parolu da je njegovo mišljenje aksiom političke razumnosti, autor teksta poziva na linč građana Srbije koji misle drugačije od njega.

„Zelena stranka smatra da Srbiji nisu potrebne nikakve podele, a ponajmanje raspirivanje bilo kog oblika mržnje. Zato pozivamo javno tužilaštvo da na osnovu svojih zakonskih ovlašćenja i ustavnih mogućnosti zaštiti građane Srbije kojima nakon ovog teksta može biti ugrožena bezbednost. Ambicije uredništva Ilustrovane politike zasnovane su na pogrešnim afinitetima. Tiraž i čitanost ne smeju se graditi satanizacijom građana, bez obzira na njihova politička uverenja – kaže Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari