Zeleno-levi front: Ana Brnabić besramno targetira naše aktiviste 1Foto FoNet/Vlada/Peđa Vučković

Stranka Zeleno-levi front (ZLF) osudila je danas to što je premijerka u tehničkom mandatu Ana Brnabić u jednom gostovanju na televiziji prikazivala fotografije aktivistkinja i aktivista te stranke, uz ocenu da je to bilo „besramno targetiranje“.

Zeleno“Predsednica Vlade Ana Brnabić je ponovo izjednačila legitimnu kampanju od vrata do vrata, koju su naši aktivistkinje i aktivisti sprovodili tokom prethodne izborne kampanje, sa zloupotrebama privatnih podataka koje kroz različite kanale, dobijaju aktivistkinje i aktivisti Srpske napredne stranke (SNS)“, navodi se u saopštenju.

Dodali su da su aktivisti ZLF bez dnevnica, prisile ili ucene predstavljali program te stranke i koalicije „Srbija protiv nasilja“ građanima, kao i da niko od njihovih članova nikada nije fizički ili verbalno napao aktiviste SNS, dok je „dokumentovano da su aktivisti SNS u više navrata napadali aktiviste koji podržavaju druge političke opcije“.

„Ne podržavamo bilo kakav oblik nasilja prema bilo čijim aktivistkinjama i aktivistima. U svim istinski demokratskim državama, svaka osoba treba da ima pravo da podeli svoje stavove bez straha da će ih vlast javno napadati na televiziji, putem interneta, ili u novinama“, navodi se u saopštenju.

ZLF će, kako su dodali, i tokom predstojeće izborne kampanje raditi akciju od vrata do vrata, ističući da to ne podrazumeva paralelne biračke spiskove i neovlašćeno posedovanje privatnih podataka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari