Zelenović i Veselinović: Prošlu godinu obeležili protesti i blokade 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović i predstavnik Inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović ocenili su u novogodišnjem razgovoru za FoNet da su prošlu godinu obeležili protesti i blokade ljudi okupljenih zbog zaštite životne sredine.

Zelenović je rekao da je 2021. godina bila „dosta uzbudljiva“ i da se posle dužeg vremena pojavila građanska energija koju su svi dugo čekali i da se zagađenje životne sredine pokazalo kao ključna tema, kao i da svi vide propast koja sledi i ne žele da se pomire s tim.

„Ova godina je ostala obeležena po buđenju građanske energije i fokusiranju energije na temu da svi vidimo leđa najvećem zagađivaču, a to nije samo ova kompanija koja nam preti, već vlast koja prouzrokuje svu propast koju živimo“, rekao je Zelenović.

Veselinović je istakao da je prema njegovom mišljenju 2021. godinu obeležio „veliki broj građanskih protesta, organizovanje građana na lokalu i nezadovoljstvo građana onim gde živimo i vlašću Srpske napredne stranke“.

Na pitanje da li veruju da će u 2022. borba započeta prošle godine dati rezultate, obojica odgovaraju da su uvereni u to.

Zelenović je poručio da rezultat ne zavisi ni od koga osim od građana, koji su se oslobodili i koji će se boriti blokadama i protestima.

„Siguran sam da ćemo videti leđa i Rio Tintu i ovoj vlasti“, rekao je Zelenović i dodao da treba napraviti opciju koja bi mogla da odnese pobedu na predstojećim aprilskim izborima.

Veselinović je izrazio očekivanje da će bunt trajati dok Srbija ne postane dobro društvo i svi pokažu više solidarnosti prema onima koji imaju manje.

„Mislim da će se desiti velike političke promene, ali i sa tim promenama taj zadatak neće biti gotov. Mislim da svaki dan moramo da odgovorimo na nepravdu“, rekao je Veselinović.

Zelenović je građanima poželeo da u 2022. sačuvaju mir i dobro razmisle i poveruju da je sve moguće, i istakao da je sada došao trenutak kada oni koji se bave politikom mogu da ubede građane da je promena moguća, dok je Veselinović poželeo više solidarnosti, pravde i zelenila, kao i to da Srbija postane održivija zemlja, jer će klimatske promene biti neminovne u svakoj narednoj godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari