Zelenović ispred ASK zatražio smenu Šapića 1Printskrin N1

Stranka Zajedno zatražila je danas od Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) da pokrene postupak za smenu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, jer nije prijavio vlasništvo vile kod Trsta u Itliji, vredne 820.000 evra.

Kopredsednik Zajedno Nebojša Zelenović rekao je, na konferenciji za novinare ispred sedišta ASK, da je Šapić bio dužan da, u skladu sa zakonom, prijavi tu imovinu, i da je sad došao trenutak da ode sa mesta gradonačelnika i da se raspišu lokalni izbori u Beogradu.

Agencija mora to da uradi, kao što je i pre par godina pokrenula postupak protiv predsednika opštine Vračar Branimira Kuzmanovića. Šapić mora da ide, i nijedan Glavni odbor Srpske napredne stranke ga u tome ne može spasiti, poručio je Zelenović.

Kopredsednica Zajedno Biljana Stojković naglasila je da je korupcija srž oko koje se „vrti“ politika Srpske napredne stranke, a da je Šapić samo „vrh ledenog brega, ispod koga se nalaze mnogi ‘šapići'“.

Poslanik Đorđe Miketić optužio je Šapića da je neko ko gradi „na divlje“ i da dozvoljava „divlju gradnju“, jer ima „koruptivne šeme“ i da zato očekuje da ASK pokrene postupak za njegovu smenu.

Zakon mora da se poštuje. Tužilaštvo mora da ispita poreklo njegove imovine. Mora da se dokaže poreklo i mi ćemo na ovom da insistiramo do kraja, rekao je Miketić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari