Zelenović: Martinović se izvinio svom šefu, ne i građanima koje je uvredio 1foto FoNet Milica Vučković

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović ocenio je da izvinjenje ministra Aleksandra Martinovića nakon skandaloznih izjava o ljudima koji ne mogu ili ne žele da imaju decu, nije izvinjenje građanima koje je uvredio, već izvinjenje njegovom šefu zato što nije dobro obavio posao.

„Da je Martinović zaista želeo da se izvini uradio bi to istog momenta kada mu je u Skupštini ukazano na grešku, međutim on je sedeo tamo i provocirao poslanike sve dok ga šef Aleksandar Vučić nije opozvao“, ukazao je Zelenović pred deseti protest „Srbija protiv nasilja“.

On je dodao da je bilo jasno da je poslat u Skupštinu kao „čovek koji već decenijama za svoje gazde ide okolo i grize bez pardona“.

„Danima je Martinović vređao studente, iznosio privatne informacije iz života njihovih porodica, vređao je javne ličnosti, glumce, poslanike, a onda je preterao počevši da deli ljude na one sa decom i one bez dece“, podsetio je Zelenović.

O tome koliko vlast ne zna za granice, kako kaže Zelenović, govori i činjenica da su, dok je Martinović vređao ljude koji nemaju ili ne mogu da imaju decu, svi SNS poslanici aplaudirali, a predsednik Skupštine Orlić je opozicionim poslanicima delio opomene.

Kopredsednik stranke Zajedno je pozvao sve građane da i danas šetnjom kažu da su protiv nasilja, mržnje i podela, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari