Zelenović: Nema pritisaka da podržimo Vučića zbog sankcija Rusiji 1Foto: N1

Lider Zajedno za Srbiju, dela koalicije Moramo, Nebojša Zelenović izjavio je da ne postoje nikakvi pritisci sa Zapada na njega i njegove kolege iz proevropske koalicije da podrže predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog eventualne odluke da uvede sankcije Rusiji.

“Ne postoje bilo kakvi razgovori koji su vođeni na taj način, niti bi bilo kome palo napamet da se tako razgovara”, rekao je Zelenović u emisiji Iza vesti na N1.

Nije direktno odgovorio na pitanje da li misli da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji, ali kaže da Beograd treba da se okrene Zapadu.

“Mi ćemo učiniti sve što možemo da do tog velikog dogovora sa Zapadom dođe, vodeći računa da zbog toga građanima Srbije život bude lakši a ne teži”, kazao je Zelenović.

On nije želeo da komentariše savez koji su sklopili Dveri i Zavetnici, koji tvrde da se u zemlji stvara programska parlamentarna većina koja bi omogućila uvođenje sancija Rusiji.

Zelenović pozvao Beograđane da glasaju za “Ajmo ljudi”

Govoreći o izborima u Beogradu, lider Zajedno za Srbiju kaže da su birači doneli odluku, da je 70.000 ljudi više glasalo za opoziciju i da “ne može niko da trguje sa tim” i pregovara da li će rezultat biti nerešen.

“Ja nemam problem da se sedne i priča s kime god treba ako će to da normalizuje situaciju u društvu, ali imam problem da se pretpostavlja neki rezultat a izbori nisu još gotovi”, rekao je Zelenović, govoreći o sastanku lidera Stranke slobode i pravde sa predsednikom Vučićem.

Upitan da li je nakon izjava iz pojedinih opozicionih stranaka “gotova priča” o formiranju tehničke vlasti u Beogradu, kaže da su opozicione stranke jutros na sastanku obećale da će učiniti sve što mogu da iskoriste priliku da se pobedi vlast.

Podseća da je za sada predviđeno ponavljanje izbora na šest biračkih mesta u glavnom gradu.

“Mi pozivamo sve građane koji će na ovih šest mesta imati priliku da glasaju da izađu u što većem broju i glasaju za koaliciju ‘Ajmo ljudi’”, rekao je Zelenović.

On smatra da “postoji problem” zato što je lider SSP Đilas otišao da razgovara sa Vučićem bez konsultacija sa partnerima, ali takođe veruje da su Beograđani “većinski glasali za promenu i da mi to sad imamo u rukama”.

Na pitanje kako mu se čini ideja o ponovljanim izborima, kratko odgovara – “Ne čini mi se uopšte”.

Upitan šta je plan i da li su u igri protesti ukoliko lista “Ajmo ljudi” ne pređe cenzus, rekao je da će sačekati da prođu ponovljeni izbori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari