nebojša zelenovićfoto FoNet Milica Vučković

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović ocenio je danas da je puštanje kosovskih policajaca na slobodu put ka deeskalaciji i da očekuje da se iste stvari dese i na drugoj strani.

On je za televiziju Insajder rekao da bi napravio dogovor i jasno rekao šta mi očekujemo da uradi kosovska strana i šta bi u slučaju da se to desi radila srpska strana.

„Da obezbedimo da Srbi na Kosovu budu bezbedni, da se formira Zajednica srpskih opština prema najvišim standardima Evropske unije i ako možemo da omogućimo autonomiju za naše crkve i manastire, uz demilitarizaciju Kosova, stekli bi se uslovi da se pozicija Srbije prema integraciji Kosova u međunarodne organizacije promeni“, rekao je Zelenović.

On je istakao da bi, uz to, morala mnogo jasnije da stoji evropska perspektiva za Srbiju i Zapadni Balkan i da se naprave vojni sporazumi koji bi omogućili trajnu bezbednost u regionu.

Zelenović je kazao da pre ispunjenja zahteva protesta „Srbija protiv nasilja“ nema govora o izborima.

„Svaki izbori u ovom trenutku služe samo vlasti i mi to nikako ne smemo dozvoliti“, rekao je Zelenović.

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše bi voleo da se napravi dogovor i da se neki izbori održe u septembru, a poručio je da ako izbori budu raspisani, Zajedno na njima neće učestvovati.

„Ja sam to rekao pre mesec dana i ponoviću – na izborima koje bi Vučić organizovao da bi se nekako spasao od protesta i građana sa ulice, ja neću učestvovati. Ne samo ja, već čitava stranka Zajedno“, istakao je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari