Zelenović traži hitnu sednicu o sporazumu sa Rusijom 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Šef poslaničke grupe Moramo – Zajedno Nebojša Zelenović uputio je zahtev predsedniku Skupštine Srbije da sazove posebnu vanrednu sednicu na kojoj će ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović odgovarati na poslanička pitanja o situaciji posle potpisivanja sporazuma s Rusijom.

Kako se navodi i saopštenju, situacija preti da stopira proces pridruživanja Evropskoj uniji.

„Neophodno je da se otvori debata kako bi se Narodna skupština izjasnila da li Srbija nastavlja svoj put ka članstvu u EU“, ocenio je Zelenović u saopštenju.

Takođe, Nebojša Zelenović i narodni poslanik Đorđe Miketić poslali su zahteve i za hitno sazivanje sednica Odbora za evropske intergacije i Odbora za spoljne poslove kako bi se razgovaralo o trenutnoj poziciji Srbije na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

S obzirom na to da Vlada još uvek nije formirana, čime se narušava poredak utvrđen Ustavom Srbije, smatramo da odbori moraju da reaguju po ovom pitanju i omoguće da se razgovara o poziciji Srbije u odnosu na aktuelna svetska dešavanjam baveli su Veselinović i Miketić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari