Zelenović (Zajedno): Političke organizacije koje su organizovale protest biće jedna lista 1Nebojša Zelenović/Foto: N. Kovačević

Političke organizcije koje su organizovale protest biće jedna lista, ako izbori budu u decembru, i od ponedeljka počinje konkretizacija tog dogovora, rekao je večeras kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović.

On je za televiziju Nova S kazao i da je „datum 17. decemba odličan da se zaustavi raspad Srbije“

Kazao je da je „danas u Beogradu napravljen sastanak tri stranke – Demokratske, Zajedno i Srbija centar oko zajedničke kontrole izbora u Beogradu“ te, da kako je kazao, u ponedeljak počinje da se radi na konkretizaciji tog dogovora.

„Pre nego što smo potpisali „Dogovor za pobedu“ imali smo saglasnost da, ako su izbori u decembru, to je jedna lista“, rekao je on, preneo je portal nov.rs

Na pitanje ko je tačno ta jedna lista, Zelenović je odgovorio: „Političke stranke koje su formalni organizatori protesta (Srbija protiv nasilja).

Rekao da veruje u format koji je obrazovala opozicija, ali da, kako je kazao, taj format treba da se proširi i da u njega uđu i drugi „koji su iskreni protivnici režima“.

„To su i nevladine organizacije, stranka Srce koja je organizovala lokalne proteste, ugledni pojedinci. Što se tiče desnice, ne znam šta će da bude“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari