Zgužvane zastave u Zrenjaninu su nebriga i kršenje zakona, upozorila LSV 1Foto: lsv zrenjanin

Izvršni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin oštro je kritikovao danas predstavnike zrenjaninske lokalne vlasti zbog nebrige o zastavama Republike Srbije istaknutim na javnim mestima.

Kako su naveli, zastave postavljene na ulazu u Zrenjanin su u nedopustivo lošem stanju, upozorila je Liga i navela da se na taj način krši Zakon o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Republike Srbije u članu 6. koji definiše da se zastava ne sme upotrebljavati ako je oštećena ili svojim
izgledom nepodobna za upotrebu.

„Smatramo da je to pre svega velika sramota, a zatim i dokaz nesposobnosti gradske vlasti. Ovo je takođe samo još jedan pokazatelj da su naprednjacima samo puna usta priče o patriotizmu, dok stvarne brige o gradu i građanima nema, pa čak ni na ovako jednostavnim primerima“, navode zrenjaninski Ligaši.

Pozvali su čelnike gradske vlasti da počnu da brinu o gradu i građanima, pokažu patriotizam i lokalpatriotizm i za početak postave nove zastave,

„Na primeru vođenja grada Zrenjanina nažalost vidimo da je njihova vlast samo sakrivanje nerada iza praznih priča o patriotizmu. Građani i građanke Zrenjanina taoci su njihove nebrige o gradu, obećanu zdravu vodu za piće već deset godina nisu obezbedili, samo su potrošili vreme i novac svih nas, ulaganja u gradsku i seosku infrastrukturu su nedovoljna, a zagađenje vazduha i životne sredine u Zrenjaninu generalno ne dotiče zrenjaninske čelnike. Kako da očekujemo da brinu o podizanju standarda i kvaliteta života građana kada nisu u stanju da poštuju osnovna pravila o isticanju državne zastave“, navodi se u reagovanju IO LSV Zrenjanin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari