Žigmanov: Očekujem da mi premijer odgovori

Predsednik Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine za Danas

Ostavite komentar


  1. Nacionalne manjine u Srbiji uživaju sva zagarantovana prava, što se baš ne može reći za srpsku nacionalnu manjinu u drugim državama u regionu, naročito u Hrvatskoj.

  2. Hrvati u Srbiji mogu slobodno da šetaju ulicom i da sednu u bilo koji kafić da popiju kafu,sok ili nešto drugo, a da li je to slučaj i u Hrvatskoj, veoma je diskutabilno.

  3. Sramno. S ovakvim ponasanjem pojedinaca ili grupa u R. Srbiji se ne moze ocekivati zeleno svjetlo za ulazak u Europsku Uniju. Hrvati u Srbiji ne mogu biti tretirani kao moneta za raskusurivanje Ili gradjani drugog réda. Svi ovakvi stavovi trebaju biti osudjeni uz odredjene i odgovarajuce konsekvence. U protivnom, to je odobravanje istoga. Europska Unija i sve medjunarodne institucije trebaju biti o ovome obavijesteni i u tijeku. Diskriminacija i Apartheid Hrvata u Srbiji trebaju biti sprijeceni od ovih instanci. Poznato je, a o tome postoje i bilateralni dogovori, da se procès reciprociteta i ravnopravnosti svih manjina mora postivati i u Srbiji i u Hrvatskoj, Zar ne?!

  4. PA ne samo Hrvati već i sve ostale nacionalnosti imaju veća prava u Srbiji nego ikada što su imali.

  5. Programski SNS je patriotska partija koja teži ka dobrim odnosima sa svim nacionalnostima koji žive u zemlji i regionu. Teško mogu da poverujem u napade na nacionalnoj osnovi.

  6. Inače, smena filmskog reditelja Zoltana Šifliša sa mesta člana Saveta Festivala evropskog filma Palić je skandalozna. Nikakvog obrazloženja nema, niti je ponuđena biografija osobe koja dolazi na to mesto. U pitanju je stručni savet koji ne prima nikakvu nadoknadu za svoj rad i sastavljen je od filmskih profesionalaca i stvaralaca.

  7. Nacionalne manjine u Srbiji imaju sva prava,sto hrvati hoce svoju drzavu i u Srbije je potpuno neprihvatljivo,kad bi Srbi u Hrvatskoj imali ista prava to bi bilo odlicno,ali ,nazalost nije tako

  8. Smena je OK, kao kada je dolazio prethodnik na tu funkciju birala ga je tadašnja vlast, ne po pameti i delu već po političkoj odanosti.

  9. Aktuelna vlada je od početka deklarisana tako da štiti interese nacionalnih manjina, a Subotica je primer kvalitetnog suživota više nacionalnosti. Jednostavno ovde se radi o pokušaju Žigmanova da inscenira politički incident, koji zapravo ne postoji, kako bi uzdrmao stabilnost subotičke multinacionalne zajednice.

  10. Pa gospodo Srbi, Srbi u Hrv. imaju zagarantirana 3 mjesta u Saboru, Kod zadnje vlade Milanovića je 6 od 21. ministra bilo Srba.

  11. Niko nije vredjao niti pretio hrvatskoj manjini u Srbiji, Zigmanov prikazuje stvar u pogresnom svetlu.

  12. Molim "strucnjake" za prava manjina da nabroje koja su to neverovatna prava koja npr. Hrvati ili Bosnjaci poseduju? Ne deklarativna, vec stvarna i na nivou Drzave. Koliko su procentualno zastupljeni u svim sferama zivota (javnoj upravi, skolstvu, pravosudju, vojsci…). Osim toga prava Srba u Hrvatskoj treba da stiti drzava Srbija a ne Hrvati koji vekovima ovde zive, i gradjani su ove zemlje.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.