Žigmanov sa Žofreom: Odnosi sa Hrvatskom se relaksiraju, razgovori i komunikacija nemaju alternativu 1foto Medija centar

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov razgovarao je danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuelom Žiofreom o aktuelnoj situaciji u Srbiji i regionu i upoznao ga sa naporima države da se odnosi sa Hrvatskom relaksiraju, naglasivši da razgovori i komunikacija nemaju alternativu.

Žigmanov je ocenio da je to dobar početak novih i boljih odnosa dve zemlje, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Na sastanku je bilo reči i o temama koje se odnose na oblasti delovanja Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Žigmanov je istakao da zaposleni u Ministarstvu posvećeno rade na promociji ljudskih prava, solidarnosti, tolerancije, humanosti i društvenog dijaloga.

Šef Delegacije EU pozdravio je aktivnosti kojima se bavi Ministarstvo, pohvalio izborni proces za nacionalne savete nacionalnih manjina, kao i najavljene ratifikacije dva opciona protokola, uz Pakt o ekonomsko-socijalnim i kulturnim pravima i Konvenciju o pravima deteta, čime će se zaokružiti praćenje ljudskih prava u Srbiji.

Žiofre je istakao važnost efikasnih i osnaženih nezavisnih tela, ulogu organizacija civilnog društva u promovisanju i zaštiti ljudskih prava i jačanju demokratske prakse i naglasio da će Delegacija EU u Srbiji nastaviti da podržava aktivnosti Ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari