Žigmanov: Vučićeva ideja o državnom pokretu je zanimljiva, ali DSHV još nije dobio poziv 1foto FoNet/Ognjen Stevanović

Tomislav Žigmanov, lider Demokratskog saveza hrvata u Vojvodini i aktuelni ministar za ljudka i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Srbije ističe za danas da njegova stranka još nije dobila pozov za učešće u narodnom državnom pokretu, čije formiranje je najavio Aleksandar Vučić.

Napomije da će razgovora svakako biti, ali i da je Vučićeva ideja zanimjiva.

„Pratimo u DSHV-u dinamiku na političkoj sceni sa velikim interesom. Najveći novum, izvesno je, u proteklih nekoliko godina predstavlja Narodni pokret za državu predsednika Vučića. Ta ideja čini se zanimljivom i ima snažne prospektivne političke aspiracije“, objašnjava Žigmanov.

Na pitanje da li je već bilo nekih razgovora o učešću DSHV u rrom Vučićevom pokretu sagovornik Danasa odgovara da još nije .

„Budući da je sve u začetku, još nije bilo razgovora ni između nas, ni unutar naše stranke. No, njih će sigurno biti u vremenu koje je pred nama“, poručuje Žigmanov.

Prema nezvaničnim informacijama, deo tog novog držanog pokreta biće i Savez vojvođanskih Mađara sa kojima Vučić već niz godina ima odličnu saradnju, ali i Stranka pravde i pomirenja, na čijem je čelu Usame Zukorlić .

Međutim, zvaničnu potvrdu da će biti deo tog novog projekta Danas nije uspeo da dobije, jer zvaničnici ove dve stranke nisu odgovarali na pozive i poruke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari