Žika Gojković (POKS) negirao veze sa SNS 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Deo članstva Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) danas je na izbornoj skupštini u Topoli izabrao Žiku Gojkovića za predsednika tog pokreta, dok je drugi deo POKS-a, koji je isključio Gojkovića, za sutra, 3. januar najavio izbornu skupštinu u Beogradu.

Gojković je na skupštini u Topoli bio jedini kandidat za predsednika, a izabran je jednoglasno podrškom 461 delegata, prenela je televizija N1.

Gojković je, posle izbora potvrdio da je član borda direktora M-tela, firme Telekoma Srbije u Crnoj Gori, ali je poručio da to ne znači da je povezan sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

Na pitanje N1 o tvrdnjama druge struje u POKS-u, Gojković je negirao da ima bilo kakve veze sa SNS ali nije negirao da je član borda direktora M-tela, firme Telekoma Srbije u Crnoj Gori.

„Jesam, četiri godine sam član. Ta plata je, što možete lako proveriti u Poreskoj upravi i svuda, tačno 500 evra“, rekao je on

Naveo je da su „u to su uračunati i putni troškovi, i naravno dnevnice“ i precizirao da to znači je njegova plata izadje negde oko 50.000 dinara.

„A ja vas pitam da li sam ja možda stručan za nešto, da li ja imam prilike da budem na nekoj poziciji u državi, a da nisam član SNS-a?“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, na taj način može da se tumači da svi koji su u nekoj instituciji ili na fakultetu da podržavaju SNS.

„Pa, tako onda možemo da tumačimo da svi koji su na nekoj poziciji bilo kakvoj u nekom državnom preduzeću, u nekoj instituciji, fakultetu ili slično, da su članovi ili simpatizeri, ili kako vi kažete, ljudi koji daju podršku Aleksandru Vučiću ili SNS-u“, rekao je Gojković.

Prethodno danas je drugi deo članstva POKS-a ponovo saopštio da je Gojković isključen iz stranke nakon što mu je istekao predsednički mandat i da izjavama obmanjuje javnost, medije i članove.

Član predsedništva POKS-a Dušan Radosavljević izjavio je za agenciju Beta da je jedina prava izborna skupština stranke zakazana za sutra u Kombank dvorani, odnosno bivšem Domu sindikata.

Radosavljević je rekao da je Gojković isključen iz stranke i da ne postoje nikakve frakcije, već samo jedan POKS.

POKS je deo koalicije NADA zajedno sa Demokratskom strankom Srbije (DSS) i drugim organizacijama.

Najavljeno je da će se ispred koalicije NADA na predsedničkim izborima na proleće kandidovati predsednik DSS Miloš Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari