Živković: Šabić da ostane do kraja 1Foto: Zoran Mrđa/FoNet

Šabić ima društveno odgovornu i svetlu dužnost da se ne pomera sa mesta gde se danas nalazi, bar do kraja mandata, to je jedina preostala institucija za koju Srbija može da se uhvati, u kojoj se nešto radi normalno i po zakonu i on tu mora da ostane do kraja, izjavio je za NIN predsednik Nove stranke Zoran Živković.

Uveren sam da on to zna i tvrdim da se neće kandidovati, rekao je Živković na pitanje da li je Poverenik za informacije od javnog značaja u zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ličnost koja bi mogla biti kandidat opozicije za gradonačelnika Beograd.

Živković je, govoreći o beogradskim izborima, rekao da na jednoj listi treba da budu Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića, Nova stranka i Pokret slobodnih građana.

Ne vidim ništa šire od toga i ne mislim da je vreme za politiku bez ideologije, politike i političara – „hajde samo da se skupimo, nije važno oko čega, nije važno ko“, objasnio je on.

Živković je rekao da je Saši Jankoviću nudio da preuzme Novu stranku, kako bi Nova bila oslobođena balasta prošlosti koji on nosi.

I ja sam kao političar, kao predsednik Nove stranke, nezadovoljan stanjem opozicije, ali opozicija nije u rasulu, rekao je Živković.

Živković je rekao da nema problem da kaže da je na vlasti „mafijaška država“, jer tvrdi da će klika na vlasti da završi u Padinskoj skeli, u zatvoru ili na lečenju.

Pogledajte bilo koju javnu nabavku u poslednje četiri godine za bilo šta. Lakim pogledom se vidi da je sve plaćeno 50 do 150 odsto skuplje nego što se inače plaća, rekao je Živković.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari