ZLF: Nedopustivo da zgrada Generalštaba zadovoljava privatne interese Aleksandra Vučića 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

Zeleno-levi front (ZLF) ocenio je danas, na 25. godišnjicu početka NATO agresije i bombardovanja SR Jugoslavije, da je nedopustivo da zgrada Generalštaba, koja je kulturno i arhitektonsko dobro, zadovoljava privatne interese Aleksandra Vučića i Džareda Kušnera.

Narodni poslanik Zeleno-levog fronta Robert Kozma rekao je da ne treba dozvoliti upravo onim vlastodršcima koji su gurali građane u međunacionalne sukobe i podele 90-tih godina, da danas svoju želju za profitom i luksuznim stanovima predstavljaju kao čin patriotizma, ekonomske stabilnosti i povezivanja sa svetom.

Kopredsednica Zeleno-levog fronta Biljana Đorđević istakla je da su 25 godina posle NATO vojne agresije, na čelu Srbije „mutanti onih koji su zbog svoje ratnohuškačke politike devedesetih godina prošlog veka Srbiju gurnuli u tabor odmetničkih država“.

„Svih ovih godina oni brane svoje političko nasleđe i izbegavaju odgovornost i suočavanje sa posledicama svoje politike pre svega manipulacijama ekskluzivnim patriotizmom. Istovremeno, oni poklanjaju naše resurse, urušavaju naše kulturno nasleđe koristeći se pravnim nasiljem poput poklanjanja zgrade Generalštaba i komercijalizacijom naših sećanja i trauma“, navela je Đorđević.

Zeleno-levi front smatra da je vreme da profesionalni mrzitelji i uzurpatori javnog prostora i resursa, odgovaraju za svoja nedela, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari