Zobenica: SNS obezbedila većinu u MZ Boka i Sutjeska 1Printskrin - SNS

Kako je i najavljeno na sednic GO SNS 29. maja vladajuća stranka se pozabavila rezultatima izbora za savete Mesnih zajednica u Sečnju. Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, Damir Zobenica, rekao je danas na konferenciji za novinare u Novom Sadu da je, i pored toga što su naprednjaci 9. maja u opštini Sečanj izgubili izbore u dve mesne zajednice, Boka i Sutjeska, ta stranka obezbedila većinu članova u savetima.

„Stvorila se fama da u Sečnju počinje ‘pad Vučića, pad Srpske napredne stranke’, a iz Đilasove stranke su izneli gomilu neistina da su nezavisni kandidati za članove saveta prešli u njihove redove“, rekao je Zobenica.

Prema njegovim rečima, u Boki sada SNS ima 10 od 11 članova Saveta MZ, dok u Sutjesci ima šest, ali su obavljeni razgovori sa predsednikom ovog tela koji je nezadovoljan SNS-om, ali nipošto nije „Đilasov“.

Kako je Zobenica objasnio, u obe MZ reč je o ljudima koji su ili nezavisni kandidati, ili su nezadovoljni naprednjaci, i nikako nisu na strani Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Na pitanje Danasa da li je izgubio većinu u Sutjesci, predsednik MZ Dragan Žeželj rekao je da u tom slučaju podnosi ostavku.

-Nisam siguran da imaju većinu, videćemo na zboru građana. Spreman sam da ako imaju većinu podnesem ostavku, mene su građani birali i njima polažem račune a politika me ne zanima – potvrdio je Danasu Dragan Žeželj.

Sa druge strane SSP je saopštila da Srpska napredna stranka ne preza od pritisaka, podmićivanja, ucena i pretnji.

„Činjenica je da je nekoliko ljudi prešlo u SNS. U Sutjesci je prešlo pet, a u Boki je bivši radikal, a sada SNS-ovac, povukao deo ljudi. Ali ko su ti ljudi? Jedan je ucenjen policajac, jednom je ucenjena supruga, jednom su platili kockarske dugove… Ipak, juče se na seoskim igrama video revolt ljudi, bes građana koji su izašli na izbore i glasali protiv te opcije. SNS-ovci znaju da gube tlo pod nogama“, ističe Dragan Marić, predsednik OO SSP Sečanj, i jedan od pobednika na izborima, ističe se u saopštenju SSP.

„Podsećamo da je Damir Zobenica potpredsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, ali i da za istu platu, koju mu obezbeđuju svi građani Vojvodine, povremeno obavlja prljave poslove za svoje stranačke bosove. Ipak, bilo mu je potrebno skoro dva meseca da „stavi na noge” sečanjski odbor i počne preotimanje mesnih zajednica.

Građani su rekli svoje na izborima za mesne zajednice i njihovo nezadovoljstvo neće savladati postizbornim marifetlucima. Ovo je opomena biračima, a nezavisni kandidati, koji su se sada obreli u SNS-u, pokazali su odsustvo stava, čvrstine i morala“, navodi SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari