Zoran Lutovac Izvor: FoNet konferencija za novinare predsednika Demokratske stranke Zorana Lutovca Fotoreporter: Zoran Mrđa Ličnosti: Zoran Lutovac Izvor: FoNet

Za građane i opoziciju bi najkorisnije bilo da se napravi jedinstveni front prema korumpiranoj i kriminalizovanoj vlasti, kaže za Danas Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke.

Naš sagovornik tako odgovara na pitanje da li bi, prema njegovom mišljenju, bio koristan dogovor opozicije o međusobnom nenapadanju uoči novih izbora.

Lutovac konstatuje:”Dogovor o nenapadanju je nešto najmanje što opozicija može da uradi u ovom trenutku, ali puni smisao može imati tek ako je prvi korak ka jedinstvenom nastupu, ili barem sinhronizovanom delovanju”.

Govoreći na istu temu, politikolog Boban Stojanović navodi za Danas:”Naravno da bi dogovor o međusobnom nenapadanju bio koristan svima, jer bi se konačno prestalo sa time da se društvene i političke razlike dominantno eksploatišu u odnosu između opozicionih političkih subjekata, a ne u odnosu na vlast i opoziciju, i Vučić to često i podstiče upravo da bi “zavadio” opoziciju””.

– A da li je moguće – pitam se zašto se to čeka? I zašto nisu postigli taj sporazum još pre godinu, dve, pa i tri? Moglo je to do sada više puta da se dogovori kroz različite forme opozicionih sporazuma. Ali je očigledno da tu postoje različiti problemi (lični odnosi, odnos prema bojkotu, odnos prema Vučiću i slično) koji su to do sada sprečavali. Svako dalje odlaganje toga samo šteti opoziciji i dalje, ističe Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari