Zoran Lutovac: Pozvan sam da mi se ne dozvoli da pričam

Lider Demokratske stranke za Danas o razlozima napuštanja emisije Upitnik na Radio-televiziji Srbije

Ostavite komentar


  1. Gospodin Lutovac je zalutao u srpsku politiku ako ocekuje pozorisne uslove u tv suceljavanjima.Pamtim debate iz kraja 90.licile su na ratiste ali niko nije napustao priliku da saopsti svoje argumente.

    1. Lutovac nije hteo da bude dekor u emisiji i ispravno je postupio! Druga je stvar sto neki podrzavaju verbalno i svako drugo nasilje nad razumom koje sprovodi aktuelna vlast evovec vise godina.Osladilo im se , pa to ti je…

    2. Izgleda da je svako ko ima zrno morala I dostojanstva zalutao u srpsku politiku. Pozivati ratnog zlocinca u studio je samo po sebi dno dna, a ovaj Jovanov I ne zna sta je rec stid. Ali saznace I to brzo. Kula od karata pocinje da se klima, a zna se sta dolaze sledece. Nece se ovog puta izvuci kao osle 5.oktobra 2000.

      1. Pa vi to pretite, zar se ne borite protiv pretnji, govora mrznje i slicno ili to vazi za ono sto dalazi vama. Pa zar niste pretili vesanje Milosevica i Mire.

    3. ‘jovana’ u pravu ste! Javni servis doveo u studio živi primerak mrske opozicije, a oni, opozicija, još hoće i da taj dobije priliku da normalno govori, bez upadica preletača! Nema kraja bezobrazluku opozicije!
      M. Jovanov, bravo, dokazali ste da su poturice veći Turci i od samih Turaka!

    4. spinovanje, taj „preletač“ je zreo za LUDNICU trreba ga poslati u LAZU LAZEREVIĆA na ispitivanje…

  2. A vi bas udarili na RTS, ajte malo medju narod, na lokal, da se vidi malo ta kravata, pa neki radio, kontakt emisija, pa lokalne TV, da isprobate puls. Ovako, iz neba pa u rebra ne ide…provalija zvana Srbija je mnoogooo velika i treba veeeliikkiii korak da pruzite. ako narod prepozna taj veliki trud imacete rezultat. Krug dvojke, RTS debata …nema vajde dok ne pokazete zuljeve na dlanovima za glasacku vecinu. Narod sitom ne veruje… Pozdrav, Apolitican

    1. Logička greška u vašem komentaru, iako nije netačan. Jedno ne isključuje drugo, treba ići na teren, ali to nema nikakve veze sa onim što se dešavalo u sramnoj emisiji. Da li je gospodin Lutovac trebalo da bude ućutkivan u emisiji televizije koja pripada, po definiciji, svim građanima? Dakle, ako nedovoljno ide na teren, ne treba mu dozvoliti ni da zucne u emisiji? Problem je u vašem komentaru to što ste promašili temu.

  3. Pozivam gledaoce da od sada bojkotuju ovakve emisije, prosto prelaskom na neki drugi kanal! Potpuno je bilo jasno da je bila namera da se predstavnik opozicije jednostavno „zatrpa! neprestanim komentarima dok govori! Mislim da više nikome nije od bilo kakve koristi da gleda ovakvu bruku, bez obzira na političko opredeljenje.

  4. Napustanje studija je bilo jedino resenje na onoliko upadanje u rec i nedialog i nekulturu. Voditeljka kao neka stidljiva devojcica umesto da kao svesni gradjanin (koji kao i svi mi placamo te parazite sto se hvalisu na TV) je orala da bude resolutna i da kontrolise raspravu a ne da dozvoljava da 3 nadvikuju 1-og. . Totalni neprofesionalizam RTS.

  5. Sva trojca iz tzv režima su obični otirači za noge Vučiću. Doduše Šešelj i Komlenski udobnija a Jovanoj savitljiviji. Nema napretka Srbije dok ovakvi sede u skupštini. Oni bi trebalo da zamene one figure ispred ulaza u skupštinu i da tu trajno ostanu.

  6. Tako je trebalo odavno raditi ustanes udaljis se,a ovaj strucnjak iz jula imao nagovestaje javio mu lider.

  7. Neznaju oni sta je moral kultura domace vaspitanje pa se tako i pnasaju stalno je tako to ih prezident edukovao.

  8. Ko je gledao emisiju video je da nije tako. U prvom krugu Jovanov nije upadao Lutovcu u rec. U drugom krugu obracanja Lutovac prekida Jovanova upadicama. Onda to Jovanov isto radi kad govori Lutovac.

    1. Hajte molim vas, gledali smo emisiju, nije valjda da vam se priviđa da su na isti način, istim intenzitetom i frekvencijom upadali jedan drugom u reč? Pritom Jovanov nije upadao u reč, on je ućutkivao, nadglasavao, lupetao, penio, oduzimao reč Lutovcu, nije to isto kao poneka upadica.

  9. Lutovac je pogrešio u startu! Trebao je doći ( da ne bude” evo zvala sam ga ali nije smeo da dodje” ) . Onda je trebao da pusti jovanova da se izbljuje , a zatim , kukturno raći dovidjenja , uz obrazloženje da je 5 minuta s go…ima izazov i za ljude s najjačim želudcem !
    Jovanov je bruka za ljudski , rod , a verujem da bi ga se i životinjski rod odrekao .
    Nije čak ni fekalija, jer i to ima neku ulogu u biologiji.
    Čak je i nuklearni otpad bolji od njega , jer , iako ubija , to bar radi tiho i bez ukusa i mirisa.
    Dakle , svet koji smo do sad delili na živu i neživu materiju, dobija i novu podvrstu -SNS .

  10. Ovom mladom čoveku i političaru, M. Jovanovu, nedostaje kultura i poštovanje sagovornika i prisutnih. On se ponašao u studiju kao mali bog i nikoga dalje nije video. Šarmantna voditeljica nije imala snagu da obuzda kabadahijskog učesnika u emisiji koji nosi prezime Jovanov, a ime član SNS. Postupak Lutovca, da napusti studio, je kulturni i ljudski čin, kako ne bi bio izložen dranju i omalovažavanju. Ovako, ostao je gospodin sa imenom, obrazom i kulturom. U ovom košmaru nije se najbolje snašla ni šarmantna voditeljica. Ona bar ima dovoljnog iskustva sa gostima kabadahijama i nevaspitancima. Ona u „Upitniku“ početkom decembra 2016. godine, kada je jedini gost u emisiji bio ΛV, koji se toliko uneo u problematiku da je sam postavljao pitanja i sam sebi odgovarao. Voditeljica nije maltene ni reč progovorila, vezao joj se jezik za zube i gost je bio gost i voditelj. To i na zadnjem „Upitniku“ moglo da joj se ponovi. Jedini odmereni gost bio je, neverovatno, Šešelj, svaka mu čast.

  11. Mislim da bi gospodin Lutovac napustio pomenutu emisiju i da je bio prisutan bilo koji clan SNS-a.Najveci problem gospodina Lutovca je to sto umislja da ima neki nivo i smatram da nema potrebne kvalitete i potrebnu energiju za lidera jedne stranke.

  12. Bas ste naivni Srdjane, pa u ovoj zemlji vecina gradjana podrzava ratne zlocince i negira njihove zlocine i ne samo to vec su im i idoli…
    Kakav peti oktobar i kakvi magarci, sto bi rekli Hercegovci nego Srdjane, rani sina pa salji u inostarnstvo ( u Rusiju kod Vladimira Vladimirovica, ahahahahaha…)
    Znate vi kakav je to svet, tacnije polusvet Srdjane, magarac zivi cetrdeset godina u recimo Holandiji i za to vreme ugodno zivi, letuje na Bracu i Hvaru, ima auto, napravio kucu ovde negde, sve od socijalne pomoci holandske, odskolovao decu… I za sve to vreme on mrzi holandsku drzavu i Holandiju naziva ciganskom zemljom a Hrvate ustasama… E moj Srdjane, rano moja ljuta !!!

  13. Ponovo sam pogledao i Lutovac nema nikakvu energiju mogao bi biti lider biblioteke ne i stranke.
    U tom smislu gledam ga kao još jednog infiltriranog od strane SNS da minira DS iznutra. Ili jednostavno negativnom selekcijom je na tom mestu.
    I takav bezlicni Lutovac je bolji od Vučića ali sam pa ima valjda nekog boljeg ta DS da pošalje u studio? Ovo je bio veoma los znak. Slazem se sa Baštom da sa ovakvom opozicijom neće ništa moći da se uradi. Da treba nova organizacija sa novim ljudima da se stvori.

  14. Postoji velika razila izmedju Barbare sa Studija B i voditeljke RTS-a. Barbara je zalutala, ona je dete stranke koja je nasla uhlebljenje kao i mnogi drugi i ona glumi novinarku. A voditeljka RTS je primer novinara u sluzbi rezima. To je, po meni, mnogo gore i mnogo opasnije. Jer, Barbara ce otici sa ovima i za dve-tri godine niko je se nece secati. A voditeljka RTS-a ce nastaviti da radi taj posao do penzije, kao da se nista nije desilo, kao da nije bila u sluzbi stranacke masinerije SNS sve ove godine od kada su na vlasti. Sustinski problem ovog drustva je to sto mora da se izvede lustracija. Stvari moraju da se nazovu pravim imenom, za pocetak.

  15. treba uvek da se odazovete. kada krene destrukcija dijaloga od strane trola koji je poslan u studio od strane av, av koalcije stanete sa pričom i obratite se voditelju emisije da vam omogući da odgovorite na pitanje. Posle tri takva zahteva voditelju napustiti emisiju jer ako tri puta voditelj izignoriše vaš zahtev onda je očigledno u dilu sa trolom i nema nameru da vodi normalnu debatu. pre jedno godinu dana kod kovačevićke u emisiji je opozicija prestala da govori kada bi krenulo trolovanje i to je isto učinkovito jer onda trol ispadne smešan jer se niko ne peca na njegove provokacije. No ovo sa napuštanjem je mnogo bolje, jer time odbijate da se valjate u mulju sa onima kojima je to svakodnevnica. svaka čast lutovcu, postupio je ispravno.

  16. Lutovac je ispravno postupio, ali on nema harizmu i energiju da vodi DS. Tamara Tripić je uspevala u toj emisiji dobro da se izboru sa bezobrazlukom naprednjaka i da odbrani svoje stavove, a pri tom da ostane kulturna za razliku od njenih sagovornika. Tamara Tripić, Nataša Vučković i Gordana Čomić su najbolji kadrovi koje DS trenutno ima, a Lutovac je jedan u nizu promošaja.

  17. Pitanje novinara DANAS-a iz intervjua: *Čini se da ste vi u emisiju istomišljenika bili pozvani pro forme?

    Ne liči li vam ovo na „Utisak nedelje“ Olje Bečković koji je uvek imao samo jednu svrhu – napad na neistomišljenike aktuelne vlasti. Ta emisija je onda primana kao vrhunac demokratije i medijskih sloboda u Srbiji.

    1. ta emisija je iznela više kritike na račun vlasti nego što si ti pojeo sendviča u životu. ja sam prestao da glasam za tu vlast baš zbog analiza koje sam slušao kod bećkovićke u emisiji.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.