ZSS: Zelenoviću i članovima njegove porodice upućene pretnje smrću 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Na adresu Zajedno za Srbiju (ZSS) danas je stiglo pismo u kome se preti smrću lideru stranke Nebojši Zelenoviću i članovima njegove porodice i daje mu se rok od sedam dana da „uputi izvinjenje zbog izdaje“, saopštila je danas ta stranka.

Budućnost Nebojše Zelenovića opisuje se sa tri reči – „Počivaj u miru“, navela je ZSS i ocenila da su takva pisma i pretnje dokaz da „Srpska napredna stranka radikalskim narativom pokušava da stvori podele, netrpeljivost i mržnju među građanima“.

Zajedno za Srbiju traži od nadležnih organa da hitno nađu one koji prete smrću neistomišljenicima i pita ko je taj koji sme da daje rokove pod smrtnom pretnjom bilo kome u Srbiji.

Pretnje su prijavljene Ministarstvu unutrašnjih poslova i ZSS očekuje da se hitno objavi ko stoji iza pretnji i procesuira u skladu sa zakonom.

Stranka je navela da osnovano sumnja da pismo dolazi sa istog mesta sa kog su poslati batinaši na građane u Šapcu, odakle su štampane i poternice za advokatima, novinarima i maloletnicima i logična je posledica ignorisanja koje institucije pokazuju u tim slučajevima.

„Kao i do sada bez straha ćemo nastviti da se borino za bolju Srbiju, u kojoj se sa neistomišljenicima razgovara, u kojoj postoji vladavina prava, u kojoj opozicioni političari i građani nisu mete“, poručila je ZSS.

U saopštenju ZSS je istakla da veruje da Srbija može da bude dobro mesto za život, a da je jedan od preduslova za to da u aprilu Aleksandar Vučić i SNS budi smenjeni sa vlasti, a onda da nezavisno tužilaštvo i sudstvu odlučuju o njihovoj sudbini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari