Dejan Žujović: Kako da uopšte znamo šta se dešava na izborima, ako sedimo kući i gledamo u plafon 1foto FoNet Milica Vučković

Bojkot nikada i nigde nije dao rezultate, jer ono šta bi on zapravo predstavljao suštinski, na to nijedan politički subjekat, ali ni društvo nisu spremni, rekao je kandidat za gradonačelnika Beograda liste grupe građana „Za zeleni Beograd – kad ako ne sad“ Dejan Žujović, piše danas portal Kompas.

Žujović je kazao se na izbore izlazi, jer se „vlast pobeđuje na izborima“.

Govoreći o tome kako sprečiti manipulacije koje su primećene tokom decembarskih izbora, Žujović tvrdi da institucije treba da funkcionišu onako kako treba.

„Mi izlaskom vršimo pritisak i ne damo da nas potkradaju dobrom obukom kontrolora. Kako da uopšte znamo šta se dešava na izborima, ako sedimo kući i gledamo u plafon“, upitao je on.

Žujović se osvrnuo na plan za metro rekavši da odluku o prirodi linija metroa treba da donesu saobraćajni inženjeri na javnoj raspravi, a ne političari.

„Karta za prevoz može da bude i besplatna, ali je potrebno samo redukovati stepen korupcije na nivo civilizovanih društava“, naglasio je Žujović u intervjuu za Kompas.

Predstavljajući program za koji se zalaže, Žujović je rekao da on podrazumeva nultu toleranciju na korupciju, drugačije uređenje gradske uprave, reformu preduzeća pod kontrolom grada i da najbolji ljudi budu postavljeni na najodgovornija mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari