Električni automobili u Srbiji – san ili java

Subvencije za električne automobile idu od 3.000 evra u Hrvatskoj do 30.000 evra u SAD * Petrović: Ako ne stimulišete ljude da voze, to jest kupuju ekološki čiste automobile, teško je da će se svest lako promeniti. Cena će uvek biti na prvom mestu

Ostavite komentar

  1. EU i međunarodna zajednica treba na Srbiju i slične zemlje da izvrše pritisak po pitanju ekologije samim time da se stimuliše korišćenje hibridnih i električnih automobila. Popusti i privilegije za parkiranje i putarine jedan od načina da se stimuliše kupovina takvih autombila. Dizelu da se digne cena i veća taksa na starija vozila prilikom registracije.

  2. Hibridni automobili, i hibridna tehnologija nema nikakve veze sa električnim automobilima.

  3. Da ste zivi I zdravi, prvi elektricni automobile napravljen pre tridesetak godina u IHIS-u Zemun Polje, Naparavio ga ing Bojan Kragic a prvi test vozac bio Aleksandar-Sasa Lungulovic. Pozdrav Danasovim novinarima, mogli bi malo da se bave I istrazivackim novinarstvom. A da, zaboravih da zbog cenzure necete objaviti moj komentar.

  4. U zemlji koja neće, i nije sposobna , da reši problem registracije običnih vozila vi očekujete da se reši zakonska regulativa za električna i hibridna vozila i još pritom da država da subvencije za kupovinu takvih vozila ???? Da pogledamo problem sa ekonomske strane: da bih ja kupio električni automobil sa autonomijom od 200-300 km, sve uz subvenciju države, koji sada košta lepu svotu novaca, ja moram da imam i automobil na fosilno gorivo koji ima autonomiju veću od toga, jer bih otišao na more na pr. a da taj put ne traje ceo dan jer moram da punim baterije dva puta, postavlja se pitanje kako da zaradim te pare i kupim dva automobila?

Ostavite komentar

Auto

Naslovna strana

4. februar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.