Foto: M.M.

Kroz deset epizoda koje će se prikazivati svakog dana od 7:35/11:50/16:10/20:30h mlišani ali i odrasli moći će da prate dogodovštine glavnih junakinja Lole i Mile.

Idejni tvorci Sergej i Hristina Ćetkovć, iskoristili su svoje bogato roditeljsko iskustvo kako bi najmlađoj publici na edukativan, zanimljiv i duhovit način dočarali odnos roditelja i dece.

– Crtani film “Lola&Mila” predstavlja projekat na kojem smo moja supruga Kristina i ja, sa sjajnom ekipom zajedno radili prethodnih godinu dana i na koji sam izuzetno ponosan. Prošle godine je završena slikovnica “Šta je slađe od kolača” na osnovu koje je sada urađen i edukativni crtani za decu. Nazvali smo ga po našim ćerkama, a svaka epizoda koja će ekskluzivno biti emitovana na Pikaboo kanalu, imaće posebnu pouku i priču,“ izjavio je Sergej Ćetković.

On je za Danas Online rekao da je u prvoj sezoni snimljeno 10 epizoda koje će prikazivati svakog dana, a da će sledeći serijal biti pušten od septembra.

– Ideja je da se vratimo osećajima koji su zaboravljeni, a nama su deca pomogla da ih se prisetimo. Lola i Mila prolaze kroz razne avanture, susreću se sa raznim likovima, između ostalog tu i Maksimilijan sa planete Mars koji treba da napiše domaći zadatak o Zemlji. Takođe naći će se tu i Duhovište, ali ostavljam gledaocima da se sami upoznaju sa ostalim likovima. Lola i Mila su mali koautori ovog projekta koje imaju svoje prohteve i kreativne ideje – naveo je Ćetković, za Danas Online. Kako je istakao, na crtanom filmu radila je velika ekipa.

– Glavni animator i ilustrator je Bane Brkić, koji je našoj ideji dao pun smisao, takođe moram da spomenem i ekipu glumaca. U ulogama Lole i Mile su dve Jovane, Cavnić i Čurović, Nataša Balog i Milan Tubić, koji su među prvim glumcima u Srbiji gde se uglavnom radi sinhronizacija, dobili priliku da kako kažu stvarno glume pred mikrofonom – precizirao je Ćetković.