Kako izgleda tretman podmlađivanja krvnom plazmom? 1Foto: Pixabay/PublicDomainPictures

Akne i ožiljci od akni, starenje kože lica, vrata, dekoltea i šaka, gubitak kose, bilo da su posledica neke bolesti, genetike, ili načina života, snažno utiču na samopouzdanje i sigurnost. PRP (Palet Rich Plasma) je tretman koji je posebno efikasan kod svih ovih problema.

Šta je Platelet Rich Plasma (PRP) tretman?

PRP je biološki tretman sopstvenom krvnom plazmom, obogaćenom trombocitima, koja u sebi sadrži faktore rasta i proteine koji pomažu regeneraciju tkiva i stimulaciju stvaranja kolagena. Koristi se za poboljšanje izgleda i kvaliteta kose, u lečenju nekih vrsta alopecije (gubitak kose), za smanjivanje znakova starenja kože na šakama, uspešan je kod svih formi akni i ožiljaka, a može poboljšati izgled starih ožiljaka i strija, piše portal Stetoskop.info.

Kako PRP deluje?

Kako izgleda tretman podmlađivanja krvnom plazmom? 2
Foto: Pixabay/Kropekk_pl

Trombociti ili krvne pločice su ćelije krvi bogate faktorima koji učestvuju u procesima zarastanja u organizmu. Putem krvi, trombociti kruže organizmom, a da bi ostvarili svoju ulogu, prethodno moraju da budu aktivirani.

Pacijentu se u ordinaciji izvadi venska krv koja se centrifugira. Na ovaj način se dobija krvna plazma obogaćena trombocitima, koja se tako pripremljena ubrizgava u željenu regiju.

Da li je tretman bezbedan?

Obzirom da se koristi sopstvena krv pacijenta, tretman je potpuno bezbedan, netoksičan i bez alergijskih reakcija.

Iako je sama procedura jednostavna, treba je primeniti u specijalističkoj ordinaciji ili poliklinici, od strane specijalista plastične, rekonstruktivne ili estetske hirurgije. PRP tretman se već deset godina koristi u ortopediji, neurohirurgiji, neurologiji, sportskoj medicini, lečenju hroničnih rana ali i u estetskoj hirurgiji.

PRP i drugi tretmani kože

Najčešće, PRP je jedan od prvih tretmana kojim pacijenti započinju svoj antiaging tretman. Tretman može biti rađen u serijama, ali i pojedinačno, ako je potrebno za kratko vreme postići brz povratak svežine i blistavosti.

Po potrebi, PRP može biti obogaćen hijaluronskom kiselinom, čime se dobija sveobuhvatni tretman za osvežavajući i zategnutiji izgled, a ovaj tretman se može kombinovati i primenjivati kod osoba koje već primenjuju hijeluronske filere, Botoxmezoterapiju.

PRP deluje na ožiljke i strije

Kod lečenja opadanja kose (alopecija), akni i ožiljaka, pacijentkinjama se posebno preporučuje rađenje serije PRP tretmana.

Primenom ove, potpuno prirodne terapije, stimuliše se obnova kolagena i elastina i tako dobija sveža i zategnuta koža. Kod lečenja opadanja kose (alopecija) i akni i ožiljaka, pacijentkinjama se posebno preporučuje rađenje serije PRP tretmana.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Kako izgleda tretman podmlađivanja krvnom plazmom?”

  1. Imao sam povredu kolena pre desetak godina. Povećana kilaža je takodje uticala na bol koji sam imao godinama. Onda mi je predložena od strane ortopeda intervencina sa PRP tretmanom. Igrom okolnosti odradio sam je u drugoj zemlji. Već godinu dana igram, skačem i srwćno živim bez ikalvih bolova! Po nekada se i zapitam da li haluciniram ili stvarno nemam bolova, a samo su mi ubrizgali plazmu koju su uzeli iz moje krvi!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.