Među najpopularnijim jelima na Instagramu samo jedan slatkiš 1Foto: Pixabay/PublicDomainImages

Kombinacijom prikupljenih podataka s Instagrama i pretraživanja Google Adwordsa otkrivena su najpopularnija jela.

Izdvojena su ukupno 353 jela čiji su nazivi najveći broj puta korišćeni u obliku haštaga u Instagram objavama ili su spomenuti u Google Adwordsima.

Ne začuđuje podatak da je najpopularnije jelo pica koja broji vrtoglavih 38 miliona haštagova, u stopu je sledi burger s takođe vrlo visokih 35 miliona, prenosi Jutarnji.hr. U top deset jela koja obuhvataju preko 150 miliona postova još su suši koji je na trećem mestu s preko 23 miliona objavljenih postova, zatim šnicla s preko 10 miliona te jedina poslastica na popisu – francuski makaronsi s pet miliona postova.

Budući da je istraživanje rađeno po kontinentima; najpopularnija jela Severne Amerike su samim tim pica, burger, šnicla, jagnjetina i pržena piletina. Seviče, empanade i roti najpopularnija su jela Latinske Amerike, a kad je o evropskim perjanicama reč najbolje su plasirani makaronsi, pesto, fondu, feta sir i raklet. Suši – najpopularnije azijsko jelo postalo je to zahvaljujući 23.000 postova, a slede ga vijetnamski fo i kimči. Najpopularnije jelo afričkog porekla je nigerijski gulaš koji se pravi s palminim uljem, dok je najpopularnije australijsko jelo pečena jagnjetina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari