Otkrijte u čemu se krije tajna hrskave slanine 1Foto: Michelle @Shelly Captures It on Unsplash

Nema sumnje da je slanina najbolja opcija za doručak, ukoliko govorimo o mesu. Ali, o najboljem načinu njene pripreme gurmani već dugo raspravljaju. Prženje je starinski i svima poznat način, međutim nedavno je jedna viralna metoda za koju nikada pre nismo čuli dospela na Instagram. Evo u čemu je reč…

Prvi put smo naišli na ovaj hack u viralnom snimku korisnika @noflakeysalt. Njegova objava na Instagramu, koja je prikupila više od milion lajkova od prošlog juna, počinje njegovim rečima: „Ako želite savršeno hrskavu slaninu, potrebno je da je skuvate; Znam da zvuči kao da ne bi uspelo, ali radi posao.”

Kaže da se slanina sastoji od mišića (tamni deo) i masnoće (beli deo) i objašnjava da se mišići brzo kuvaju, ali masti treba duže vremena da postane hrskava. Zatim u nezagrejan tiganj stavlja trakice slanine i dodaje vode tek toliko da ih prekrije.

„Voda sprečava da temperatura postane previsoka, što masnoći daje vremena da se otopi”, objašnjava. “Dakle, meso i masnoća završavaju kuvanje u isto vreme. Nakon što voda potpuno ispari, slanina postane fina i hrskava, meso nije prepečeno niti zagorelo, masnoća je savršeno otopljena.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roice Bethel (@noflakeysalt)

Ipak, mišljena njegovih pratilaca koji su isprobali ovaj trik su podeljena. Pojedincima je pošlo za rukom da pripreme savršen obrok, a drugima je slanina bila žilava.

Za ovaj način pripreme potrebno je sveukupno 30 minuta. Kada se odlučite za pečenje interval se smanjuje na 10 do 20 minuta, u zavisnosti od debljine slanine, a za prženje na oko 10 do 12 minuta.

Na kraju, kuvanje je dugotrajnije, ali i manje stresno i bezbedno za početnike. Ako kuvate za grupu ljudi, pečenje je najlakše. Za doručak na brzinu, prženje u tiganju je definitivno vaš najbolji izbor.

Izvor: PureWow

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari