Pire i zamrzivač: Kuvar odgovara da li smete da ga zamrznete i kako ga posle koristite

Ostavite komentar


  1. Krompir
    Budući da je krompir skrobna namirnica, malo je osetljiviji na zagrevanje. Ume da sadrži spore bakterije Bacillus cereus koje se nalaze u zemljištu i čiji su toksini otporni na toplotu. Stoga je preporučljivo krompir iskoristiti unazad 24 sata, a u međuvremenu ga možete podgrejati ili čuvati u frižideru. Isto se odnosi i na za svu skrobnu hranu poput pirinča, testenine ili pasulja.

    Toksini otporni na toplotu uglavnom nastaju sporim hlađenjem hrane na sobnoj temperaturi, stoga se preporučuje što brže ohladiti pripremljenu hranu i čuvati u frižideru. Što se duže takva jela čuvaju, to je veća verovatnoća trovanja hranom. Stoga, uprkos čuvanju u frižideru, takve namirnice ima smisla potrošiti tokom jednog dana. Ostala gotova jela mogu da stoje u frižideru 2 do 3 dana. U Danasu 25/8/2013 🙂

Ostavite komentar


Život

Serbia opens Covid-19 vaccination point at a shopping center

Vakcina protiv kovida pomaže srčanom mišiću

Osobe koje boluju od srčane insuficijencije, odnosno opasnosti od prestanka rada srčanog mišića, ukoliko su vakcinisane protiv kovida-19 imaju čak 82 odsto veće šanse da žive duže od onih bolesnika koje se od pandemije nisu zaštitili vakcinom, tvrdi se u najnovijem istraživanju Nacionalne Ilsa bolnice u Južnoj Koreji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.