Recept nedelje: Ajnpren čorba 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Kada pripremate testetinu, nemojte bacati vodu u kojoj ste je kuvali jer možete pripremiti ukusnu čorbicu poput ove.

Recept za ajnpren čorbu je nasleđen od babe. Ona je ovu čorbicu uvek pripremala kada i testeninu. Od testenine je najčešće pripremala grenadir marš.

Ajnpren čorba, sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • 1 ravna kašika brašna
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1-1,5 l vode od testenine
  • 1 šaka kuvane testenine
  • 1 šaka svežeg peršunovog lista
  • po ukusu: so, biber, mešavina začina.
Recept nedelje: Ajnpren čorba 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Ajnpren čorba, priprema:

Na vrelom ulju propržite brašno i alevu papriku, sipajte postepeno vodu u kojoj ste kuvali testeninu.

Čorbu kuvajte oko 5 minuta. Dodajte kuvanu testeninu i začine po ukusu.

Pospite je seckanim peršunovim listom prilikom služenja.

U čorbu, po želji, možete dodati pavlaku, jaje…

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari