Recept: Obaruša ili masenica – starinsko sandžačko jelo

Svakog petka list Danas kuva sa Isidorom, autorkom bloga Ko kod bake

Ostavite komentar


  1. Molim Vas, zovite ovo jelo kako god hoćete, ali ako ste u njega stavili mast, onda to nije više sandžačka obaruša.

    1. Sa mašću ili sa lojem, dalje od mene s tim. Bljak. Gadno mi je u ustima već od čitanja.

  2. Pa to i nije „sandzacka obarusa“ vec jelo koje se pripremalo, i priprema, u Raskoj oblasti a, koje je nastalo u manastirskim kuhinjama. Isto kao i mantije, koje su dobile ime po svestenickoj odori a danas se reklamiraju kao specijalitet Sandzaka?! Valjda je nekima taj specijalitet sladji ako se veze uz ovaj turcizam. Gospodine Mirsade, valjda, kako rekoste, u tom Sandzaku zive i Srbi? Ili ste ih vec „izbrisali“?!

Ostavite komentar


Život

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.