Sremuš u tegli 1Foto; Isidora Smiljković / Ko kod bake

Ovo je moja nana pravila od sremuša koji je na angro deka donosio sa raznih planina.

Sezona je sremuša, a on je toliko nežan, pa ne možete baš dugo da ga čuvate u svežem stanju. Ovo vam je fenomenalna i preukusna alternativa, koja vam savršeno legne uz meso i razne sireve.

Sastojci:

  • nekoliko veza sremuša
  • jabukovo sirće (domaće, po mogućstvu)
  • alkoholno sirće
  • so
  • biber u zrnu
Sremuš u tegli 2
Foto; Isidora Smiljković / Ko kod bake

Priprema:

Operite sremuš, a onda ređajte po nekoliko listića jedan na drugi, zarolajte i ređajte u teglu. Doooobro sabijte. Kada teglu napunite, prelijte mešavinom sirćeta (1:1), soli i bibera.

Strpite se desetak dana da se ukiseli.

Piše Isidora Smiljković, autorka bloga www.kokodbake.rs

Isidorini recepti osvajaju svojom jednostavnošću i toplim pričama koje prate svako njeno jelo. Njeni recepti će vas nasmejati, podsetiti na neka stara i bezbrižna vremena, a ponekad i rastužiti.

U svakom slučaju ćete se dobro zabaviti prateći njen blog. Kreativnosti joj ne manjka, pa ćete na blogu pronaći i autorske recepte, uglavnom od namirnica koje već imate kod kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.