Recept: Domaće taljatele 1Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Konačno sam napravila taljatele koje mogu i pred ljude! Ukus nikada nije bio sporan, ali bez mašine, to je kuluk! Jednom sam ih razvlačila oklagijom i više nikad! Mašina rulZ!

Za testo vam je potrebno 0.5kg brašna, 4-5 jaja i dva prstohvata soli. Umrete dok ne umesite to tvrdo a glatko testo, ali sve se to na kraju isplati. Domaća testenina nema konkurenciju! Od ovog testa pravite i taljatele, i kore za lazanje, i rezance za supu. To je već do vas. Ja sam htela Italiju na tanjiru.

Testenina se suši na čaršafu, dok ne postane kruta, kao kupovna.

Sos je zbirština namirnica koje sam pronašla u frižideru, i koje  drugačije nisam mogla da iskoristim. Sve što se danima povlačilo po frižideru, završilo je u sosu, i ispalo je perfektno!

Recept: Domaće taljatele 2
Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Sastojci:

  • 1/2 glavice crnog luka
  • 3 lista pilećih prsa
  • 2 lista slanine
  • 50ml neutralne pavlake
  • kašika krem sira
  • vegeta
  • vlašac
  • beli luk u granulama
  • biber

Priprema:

Taljatele skuvati ko i svaku drugu testeninu, u slanoj vodi sa malo ulja.

Sitno iseckanu slaninu pržiti na tiganju, dok ne pusti masnoću. Dodati sitno iseckani crni luk i pržiti na umerenoj temperaturi. Kad luk omekša, dodati iseckana pileća prsa, a zatim i vegetu i biber. Pustiti da se prži nekoliko minuta, pa dodati neutralnu pavlaku. Kada sos počne da ključs, ubaciti krem sir. Pred sam kraj kuvanja, ubaciti vlašac i beli luk po ukusu.

U sos dodati oceđenu testeninu i promešati da se sve sjedini.

Prijatno!

Recept možete naći na sajtu „Ko kod bake“  Isidore Smiljković  i na Instagram profilu  @kokodbake

Piše Isidora Smiljković, autorka bloga www.kokodbake.rs

Isidorini recepti osvajaju svojom jednostavnošću i toplim pričama koje prate svako njeno jelo. Njeni recepti će vas nasmejati, podsetiti na neka stara i bezbrižna vremena, a ponekad i rastužiti.

U svakom slučaju ćete se dobro zabaviti prateći njen blog. Kreativnosti joj ne manjka, pa ćete na blogu pronaći i autorske recepte, uglavnom od namirnica koje već imate kod kuće

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.