Recept: Projara sa pirotskom vurdom, kruškastim paradajzom i bosiljkom 1Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Da su, umesto u Napulj, Umberto i Margarita došli u Srbiju, ovo bi bio ekvivalent pici Margariti.

Projara sa pirotskom vurdom, kruškastim paradajzom i bosiljkom.

Belo kukuruzno brašno sam pazarila u mlinu @nasavodenica__ , vurdu u Pirotu, paradajz u Leskovcu, domaća jaja u Vranju, bosiljak ubrala iz saksije na mojoj terasi.

Jug Srbije u tepsiji, bukvalno!

Recept: Projara sa pirotskom vurdom, kruškastim paradajzom i bosiljkom 2
Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Trebaće vam oko: 

  • pola kilograma brašna,
  • 3 jaja,
  • 1 prašak za pecivo,
  • šoljica ulja,
  • malo soli
  • i kisele vode toliko da se napravi žitko testo, nešto gušće od smese za palačinke.

Sipate u podmazanu tepsiju, preko nabacajte vurdu (oko 300 grama) i polovine kruškastog paradajza, ostavite da odmori dok se rerna ne zagreje na 200°. Pecite dok lepo ne porumeni.

Recept: Projara sa pirotskom vurdom, kruškastim paradajzom i bosiljkom 3
Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Prijatno! ❤

Recept možete naći na sajtu „Ko kod bake“  Isidore Smiljković  i na Instagram profilu @kokodbake

Piše Isidora Smiljković, autorka bloga www.kokodbake.rs

Isidorini recepti osvajaju svojom jednostavnošću i toplim pričama koje prate svako njeno jelo. Njeni recepti će vas nasmejati, podsetiti na neka stara i bezbrižna vremena, a ponekad i rastužiti.

U svakom slučaju ćete se dobro zabaviti prateći njen blog. Kreativnosti joj ne manjka, pa ćete na blogu pronaći i autorske recepte, uglavnom od namirnica koje već imate kod kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari