Čorba od leblebija: Idealna za post 1Čorba od leblebija, foto: Shutterstock

Posno varivo idealno je za sve koji su na posebnom režimu ishrane. Čorba će vas dugo držati sitim, a pravičete je i kada nije post.

Svi sastojci su posni, a obrok je savršen.

POTREBNO JE:
300 g leblebija,
1 čen belog luka,
1 grančica ruzmarina,
peršun,
5 kašika maslinovog ulja,
so,
biber.

PRIPREMA: Operite leblebije i potopite ih u hladnu vodu. Leblebije moraju da odstoje u hladnoj vodi minimum 12 sati. U zagrejan tiganj dodajte dve kašike maslinovog ulja. Blago propržite usitnjen beli luk i iseckani ruzmarin. Izvadite beli luk i ruzmarin iz ulja. Leblebije dobro ocedite i dodajte ih u ulje, pa pržite maksimalno tri minuta. Propržene leblebije prebacite u lonac za kuvanje, prelijte sa dosta vode i kuvajte oko dva i po sata. Pred kraj kuvanja začinite sa solju i biberom. Služite toplo, ukrašeno svežim peršunovim listom i preliveno sa ostatkom maslinovog ulja. Po želji možete narendati parmezan i dodati u čorbu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari